«Я не залишу свою віру в гардеробі» - заявив президент Німеччини
Надихаючі історії
22.02.2022
Обраний на другий термін президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр є членом Євангельської реформатської церкви та дуже відверто говорить про свою віру.

На голосуванні Штайнмаєр отримав підтримку більшості федеральних виборців (1045 з 1437 голосів). За нього проголосували не лише 3 правлячі партії, а й Християнські демократи. Президент зазначив, що згуртованість суспільства буде пріоритетом під час його другого терміну.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбероб першими знати важливі та актуальні новини!

У своїй промові Штайнмаєр підкреслив, що як федеральний президент він є безпартійним, «але я не нейтральний, коли річ йде про демократію. Я не буду ухилятися від суперечок, тому що демократія потребує суперечок».

Розповідаючи про взаємовідносини суспільства та релігії студентам у Тунісі, він сказав: «Я активний християнин. Звичайно мої християнські погляди відображаються на моїх вчинках у суспільстві, тому я не залишу свою віру в гардеробі, коли збиратимусь на роботу до свого офісу».

Політик пояснив, що протягом останніх років Біблія стала для нього набагато важливішою, тому що «з роками приходить розуміння наскільки нам необхідний Бог, який зміцнює, оберігає, направляє, підтримує і прощає».

У лютому 2019 року Штайнмаєр закликав людей відвідати християнський форум Bellevue, підкресливши, що «інтерес німців до релігії дуже сильний, хоча відвідування церкви не є популярним та дві третини населення, вважають себе релігійними людьми». А у 2020 році президент сказав, що в умовах пандемії коронавірусу «потреба у Бозі зростає».

За матеріалами: evangelicalfocus.com

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Надихаючі історії