Як залишитися людиною в негоду: про лопату і християнство
Гарячі теми
12.02.2021
Вчергове раптово взимку випав сніг і потекли ріки невдоволень. Всяке виходить з-під пера (чи то клавіатури) розгніваного народу. Дороги погано почищені, тротуари по коліна в снігу.

Пише на своїй сторінці в Facebook директор продакшн-студії «Правда PRO», сценарист та режисер Сергій Шараєвський.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Очі розбігаються від кількості порад, як треба правильно все робити, і вуха пухнуть від стогону та нарікань: «Меру б в руки лопату і хай чисть. Мер з лопатою, який чистить сніг, то піар. Забрати б не лише премії, а й зарплати в комунальників. Комунальники не винні, бо їм і так мало платять».

«Абсолютно не знімаю відповідальності з влади за те, що вони роблять (погане чи добре) і нікого не виправдую. Але я справді хочу написати не про неї», – зазначає Сергій.

Багатьом сподобався приклад місцевого аграрія Євгенія Дудки, який в обхід сваркам у соцмережах, взяв і надав власну техніку та працівників для допомоги місту. А що ж ми? Ми сказали: «Молодець!» І побігли друкувати свої гнівні дописи.

«Так-от, махаючи вранці лопатою і роздумуючи про це я дійшов простого висновку: християнство — це не лише розповідати, як потрібно жити. Це прості вчинки всупереч всьому і без очікування подяки чи одобрення від інших», – пише Сергій Шараєвський.

Якби кожен з нас, хто незадоволений нечищеною вулицею, взяв би і розчистив 10 квадратних метрів додатково до свого подвір’я, то вулиця стала б чистою.

І що, якщо це не наша робота? І що, якщо двірнику чи комунальнику за це платять, а мені ні? Просто взяти лопату і зробити більше, ніж можна було.

«Не чистить сусід біля себе сніг? Візьми і почисти сам, зроби доріжку до його калітки. ОСББ не уклало договір щодо прибирання снігу? Візьми лопату і розчисти біля під’їзду. Бо від нарікань сніг не зникає і вулиці не стають чистішими», – додає Сергій.

Джерело: svitogliad.com

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Гарячі теми
Останні новини
Останні новини