Християнський вуличний проповідник виграв справу після штрафу за євангелізацію
Християнський світ
02.09.2021
“Справедливість перемогла”: лондонський християнський вуличний проповідник виграв справу після того, як його оштрафували, притягнувши до відповідальності за євангелізацію

Суд у Лондоні ухвалив, що християнський вуличний проповідник, якого поліція оштрафувала та притягнула до відповідальності за євангелізацію під час карантину, не порушив правил та не зробив нічого незаконного.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Міський суд Лондона ухвалив, що 31-річний Джошуа Саткліфф “не винен”, оскільки “був на вулиці, і мав розумні виправдання, коли їхав до свого місця роботи, як провідник поклоніння”, – заявили в Християнсько-правовому центрі, повідомляє rodyna.org.ua.

Саткліфф був затриманий і оточений чотирма поліцейськими, коли він проповідував і роздавав листівки в районі Камден на півночі Лондона у Страсну п’ятницю минулого квітня. Йому сказали, що він порушує правила карантину COVID-19, перебуваючи на свіжому повітрі без розумних виправдань.

Саткліфф пояснив офіцерам, що він є пастором і провідником поклоніння, і був на відкритому повітрі для надання благодійних послуг. Однак він отримав попередження і штраф у розмірі 80 доларів (60 фунтів стерлінгів), повідомляє Premier Christian News.

«Їхні збори були обмеженими за тривалістю, і вони мали право збиратися для вуличної євангелізації», – сказано в ухвалі суддів.

“Вони ставились до мене як до громадянина другого гатунку”, – зазначає Саткліфф у заяві: “Я християнський служитель Євангелія, що не так давно було цінним і шанованим покликанням у Великобританії”.

Він додав: «У часи нужди людям потрібна надія на Євангеліє Господа Ісуса Христа. Це те, що я роблю регулярно: я виходжу на вулиці і проголошую надію та істину воскресіння Христового. Я робив це у Страсну п’ятницю, один із найважливіших днів у християнському календарі для цього».

Читайте також: Глава УГКЦ Святослав заохочує батьків відстоювати навчальні години християнської етики у школах

Проповідник сказав, що «дуже радий, що в суді відкинули справу, а розум і справедливість взяли верх».

«Християни у Великобританії стали “легкою мішенню” для поліції під час пандемії, “тоді як інші групи, які збираються у значній кількості, не привертали уваги поліції”», – сказала Андреа Вільямс, виконавчий директор Християнського правового центру.

«Після попередження у Страсну п’ятницю Джошуа продовжував проповідувати, навіть віддавши власне взуття бездомному та йдучи додому босоніж, – додала Вільямс. – Ось так має виглядати християнське свідчення в цей кризовий час – служіння фізичним і духовним потребам людей. Натомість ми бачили християнських проповідників та пасторів, таких як Ісус Навин, які мають серце до того, щоб охопити тих, хто дуже потребує. І за це почали штрафувати, арештовувати та притягати до відповідальності».

Минулого місяця інший християнський вуличний проповідник, Девід МакКоннел, заарештований під час проповідування Євангелія, виграв справу проти відділу поліції. В поліції визнали відповідальність у судовому процесі, погодившись виплатити компенсацію в розмірі 4500 доларів США (3250 фунтів стерлінгів) на додаток до судових витрат, незаконного арешту, помилкового ув’язнення та порушення його прав людини.

Поліція Західного Йоркширу заарештувала МакКоннелла у грудні 2019 року за “порушення громадського порядку, пов’язане з ненавистю” та “за проповідь про права геїв та аборти”.

Джерело: rodyna.org.ua

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Християнський світЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини