Протестанти Одеси просять владу міста не допустити проведення гей-параду
23.08.2020
Запланований на 30 серпня ЛГБТ-спільнотою гей-парад в Одесі викликав обурення протестантських церков

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Духовна рада християн в Одеській області звернулася до мера Одеси Труханова із закликом не допустити гей-парад у місті та аргументувала чому: карантинні обмеження, які забороняють масові заходи; провокативний характер гей-параду, який є образою релігійних почуттів мільйонів українців та може травмувати психіку дітей.

Як стверджують ініціатори звернення, лист підтримали також УГКЦ, ПЦУ та РКЦ.

Читайте також: Податки українців хочуть спрямувати на проведення гей-парадів

У зверненні до мера серед іншого сказано:

«Просимо звернути Вашу увагу на те, що представники ЛГБТ-спільноти мають намір провести 30 серпня п.р. акцію на підтримку одностатевих шлюбів. Це грубе порушення карантинних заходів. В зв'язку з дією в Україні адаптивного карантину, а також з обмеженими заходами щодо проведення масових акцій на території України, християнські церкви Одещини скасували проведення масових заходів. В той же час представники ЛГБТ-спільноти свідомо планують свою акцію всупереч всім постановам Верховної Ради України та Парламенту, наражаючи на небезпеку життя та здоров’я громадян України в Одесі та області.

До того ж проведення подібних заходів є образою релігійних почуттів мільйонів українців, носить відверто провокативний характер, і викличе обурення та спротив мільйонів християн.

Відповідно до ст. 51 Конституції України, Шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка… Сім'я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою. Це ствердження відповідає біблійному погляду на шлюб та сім’ю: «І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх» (Бутття 1:27). Ми, як християни, покликані підтримувати та розвивати біблійні погляди в нашому суспільстві задля збереження та процвітання нашої держави, де сім’я є основним осередком.

В зв'язку з цим просимо місцеві органи влади, в т.ч. ГУ НП в Одеській області не допустити проведення даної акції в Одесі, по-перше, в зв'язку з тим, що дана акція може призвести до погіршення епідеміологічної обстановки в Одесі в зв'язку з поширенням COVID 19, і по-друге, в зв’язку з тим, що під час проведення їх заходів може бути травмована психіка дітей, які можуть стати свідками демонстрації девіантної сексуальної поведінки представників ЛГБТ-спільноти.

Також закликаємо місцевих мешканців не піддаватися на дані провокації з боку ЛГБТ-спільноти та не брати участі в будь-яких масових заходах».

Лист підписали:

Одеське обласне об'єднання Церков євангельських християн-баптистів. Голова об’єднання Димов О.

Духовне управління євангельських християнської реформаторської церкви в Одеській області. Єпископ Козаченко В. П.

Євангельська реформаторська пресвітеріанська церква м. Одеси. Старший пастор Задорожний В. Т.

Релігійна організація «Релігійне управління Південна конференція Церкви адвентистів сьомого дня в Україні». Старший пастор по Одеському регіону Дуденко Ю. К.

Релігійна організація «Одеське обласне об’єднання Української церкви християн віри євангельської». Єпископ Крученюк С. Л.

Єврейська месіанська релігійна спільнота єдності в Одесі та Одеській області «ЕХАД». Старший рабин Свioнтек В. Р.

Союз християнських церков України «Слово життя». Голова об’єднання Бакала А.В.

Виконавець: секретар Духовної ради християн в Одеській області Чернега О. Г.

Джерело: risu.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!