Рада Церков закликає до створення міжконфесійних духовних рад в областях і містах
Все для церков
10.06.2021
У Фастові Київської області відбулася зустріч Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, де було узгоджено ряд заходів у 2021 році та важливі рішення у напрямку міжконфесійного діалогу.

В рамках засідання мер Фастова Михайло Нетяжук розповів про наміри місцевої релігійної спільноти утворити місцеву міжконфесійну раду, задля позитивного діалогу між представниками різних конфесій та державою.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Очільники церков підтримати дане рішення та закликали утворювати місцеві ради церков і релігійних організацій як громадські спілки (зі статусом юридичної особи чи без нього).

Крім цього, в рамках заході Члени ВРЦіРО затвердили порядок заходів з відзначення 25-річчя Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій:

17 червня - наукова конференція

24 червня - урочисті заходи та засідання Всеукраїнської Ради Церков

Також Всеукраїнська Рада Церков прийняла Звернення щодо розв’язання проблеми невинно засуджених, де зазначається наступне:

Оскільки в Україні не залишилось жодної правової процедури, передбаченої для виправлення судових помилок, закликаємо Президента України та Верховну Раду України якнайшвидше прийняти законопроєкт, який дасть можливість звільнення безневинно засуджених громадян України з несправедливої неволі та виконати найважливіше завдання – повернути надію та віру у справедливість для громадян України!

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає владу та парламент на законодавчому рівні створити можливість переглядати вердикти, які є сумнівними чи є факти незаконного збору доводів, катувань.

За матеріалами: irs.in.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Все для церковХристиянський світ