Рада церков затвердила програму Всеукраїнського Свята подяки 12-го вересня у Києві
Всеукраїнське Свято подяки
27.08.2021
26 серпня відбулося засідання Ради євангельських протестантських церков та Української міжцерковної ради, на якому серед ряду важливих питань обговорювалася підготовка та проведення Всеукраїнського свята подяки 12 вересня у Києві

Цьогорічна тема Свята подяки присвячена 30-й річниці незалежності України, релігійної свободи та служіння Богові.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Обговорення учасників засідання були зосереджені на програмі заходу та локаціях, які мають представляти протестантську спільноту. 

На учасників Свята подяки з 12:00 очікує сімейний фестиваль PodyakaFest, який пропонує безліч дитячих і спортивних локацій, різноманітні фотозони та виставку служінь. 

Будуть уже знайомі багатьом фотозони "Дякую" та "Карта плодів". Окрім цього, вперше у Києві, буде фотозона з елементами театралізованого дійства "Пасхальна реконструкція". Докладніше про це тут та у відео:

Серед спортивних локацій буде флорбол, диск-гольф, студія оригінальних ігор, трибол, активності від "Супер-тато" та багато іншого. 

На діток очікує Робік із "Суперкниги" зі своїми цікавими біблійними історіями та конкурсами, активності від клубу "Майбутнє", батути, надувні ігри, різні розваги та естафети.

На Софійській площі, в духовному центрі столиці, буде стояти молитовна капличка, де всі охочі зможуть залишити записки зі своїми потребами, щоб з них молилися, дізнатися більше про віру. 

Крім цього, денна програма матиме декілька особливих родзинок. Серед них концерт дитячої творчості. Це виступи дитячого гурту «Нотки», ансамбль бандуристів «Золоті струни», дитячий хор з Одеси та багато різних талановитих маленьких виконавців. 

Також однією з родзинок програми буде відкритий вокальний урок засновниці школи ImproviNation співачки Ірини Цуканової, в якої уроки вокалу брали чимало відомих зірок. Всі присутні будуть професійно вивчати пісню про Україну, патріотизм, незалежність, щоб ввечері, під час музично-святкової програми разом її заспівати.

О 18:00 розпочнеться святковий концерт, в ньому візьмуть участь кращі християнські музичні виконавці, учасники і фіналісти проєкту «Голос» та цікаві спікери.

Спеціальним подарунком для киян та гостей стане виступ Andrey Chmut Band feat. ANYANYA з програмою “The Sound of your songs”

Наприкінці очільники євангельських церков України разом з учасниками свята звершать спільну молитву вдячності за Україну та проситимуть Боже благословіння на наступні роки. 

Враховуючи зазначене, на засіданні 26 серпня, очільники церков також прийняли рішення провести Всеукраїнську молитву та піст восени 10-11 вересня.

Священнослужителі просять усіх віруючих у ці дні об’єднатися для спільної молитви і посту за Боже сприяння, погодні умови, устрій і захист у підготовці та проведенні Всеукраїнського свята подяки, про організаторів та усіх учасників.

Крім вищезгаданих питань, у порядку денному засідання була низка питань, які пов’язані з певними законопроєктами, що сьогодні загрожують релігійній свободі та християнським цінностям. Зокрема, проєкту закону 5488. Докладніше про це тут.

Засідання проводив головуючий у Раді євангельських протестантських церков України Анатолій Гаврилюк.

Всеукраїнське Свято подяки
Останні новини
Останні новини