Християни виступають проти законопроєкту №5488, що вводить штрафи та до 8 років тюрми за критику чи негативне ставлення до ЛrБТ
Загрози та виклики
25.08.2021
У Верховній Раді у травні 2021 року Урядом зареєстровано черговий небезпечний для християн та сімей законопроєкт №5488 щодо боротьби з проявами дискримінації. В даному документі вводиться жорстоке покарання за нетерпимість, критику або просто негативне ставлення щодо «сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності» (СОГІ)

Законопроєкт №5488 «Щодо боротьби з проявами дискримінації» зареєстрований Урядом у Парламенті 13 травня.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Законопроект 5488 є фактично майже клоном диктаторських законопроектів №3316 /2-3/, які завдяки активній протидії церков та християн були свого часу відкликані. В ньому відбувається узгодження українського законодавства з вимогами ЛГБТ-організацій щодо суворого покарання всіх критиків їх діяльності.

Так як ініціатором закону є Уряд, то фактично це говорить про підготовку державного тотального перешкоджання будь-якій просімейній діяльності, яка суперечить ЛГБТ-порядку денному, а також закладаються основи для суворого покарання християн та священнослужителів за критику або просто негативне ставлення до ЛГБТ.

Якщо на питання, як ви ставитися до ЛГБТ, ви скажете: «Негативно», то за це буде штраф, а якщо скаже таке в проповіді в церкві або на сімейній ході, то це буде трактуватися як вчинення злочину групою осіб на ґрунті нетерпимості, і максимальне покаранням може бути до 5, а то й 8 років тюрми!

Чи хочете ви такого?

Все надто серйозно!!!

Якщо раніше подібні законопроекти щодо покарання критики ЛГБТ ініціювалися депутатами і могли бути приватною думкою лише кількох осіб, то даний законопроект №5488 ініційований Урядом спільно з МВС. Тобто цілий Уряд та міністерство, яке буде проводити розслідування таких правопорушень, розробили законопроект відповідно до своїх планів. Про що це говорить? Що відтепер лобіювати прийняття буде не кілька депутатів, а весь Уряд! Це дуже серйозна сила і тиск, сюди буде задіяний величезний ресурс, такі закони набагато легше і швидше голосуються, особливо, коли Уряд і монобільшість ― це одна сила.

Що робити? Потрібен максимальний розголос, аби показати суспільне несприйняття законопроекту 5488, аби у соцмережах та на всіх можливих площадках звучало «Стоп 5488»! Аби Кабмін та Верховну Раду завалили листами проти цього закону. Аби всі депутати, кого ви знаєте та кому можете написати, отримали сигнал, що 5488 ― небезпечний закон, і його не можна приймати!

Ліквідація статі та заміна на сотні гендерів

Ключовою небезпекою 5488 є те, що сам Уряд вперше (!) вносить в законодавство термін «ґендерна ідентичність», а це ― фактично прихована ліквідація статі та зміна законодавства в питанні статі, з часом на підставі цієї зміни термін стать почнуть міняти на «гендерна ідентичність», що матиме страшні наслідки.

Що таке «гендерна ідентичність»? Це не те, ким ти народився, ― хлопчиком чи дівчинкою, ― а це те, ким ти себе уявляєш чи хочеш уявляти, бо десь в інтернеті побачив або тобі хтось сказав, або на гей-параді показали. Це сотні гендерів: від лесбіянок, геїв, трансгендерів до агендерів, гендерквірів, людино-собак та різних аморфних істот. А найнебезпечніше ― що, коли таке вносять в законодавство, то згодом навчальні програми для дітей теж будуть міняти аби навчати дітей, що у них є понад 100 варіантів, ким себе ідентифікувати і нафантазувати.

До речі, уже в самому 5488 є натяки на це, адже тут Кабмін уже замісить слова «стать» використовує термін «статева приналежність». Здається дрібниця, але коли далі говориться про «гендерну ідентичність», то складається картина і розуміння, що тут закладений механізм, аби стать згодом стала просто якоюсь ознакою.

Штрафи та до 8 років тюрми за критику та нетерпимість до ЛГБТ

Законопроект 5488 спрямовано на покарання за учинення адміністративного та кримінального правопорушення з мотивів нетерпимості. Якщо ми читаємо законопроект, то бачимо, що під нетерпимістю розуміється «відкрите, упереджене, негативне ставлення» стосовно різних ознак, зокрема, «сексуальної орієнтації і гендерної ідентичності». Загалом будь-яку критику чи негативні слова або реакцію щодо ЛГБТ, в тому числі соцмережах, можна буде трактувати як нетерпимість та кваліфікувати як правопорушення з відповідним покаранням.

Читайте також: Литовський парламент відкинув проєкт легалізації одностатевих зв’язків

Окрім цього, статтю 161 Кримінального Кодексу хочуть викласти в такому вигляді:

1. Публічні заклики до насильства на ґрунті нетерпимості, а також інші вмисні дії, спрямовані на розпалювання ворожнечі та ненависті на ґрунті нетерпимості,

караються штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років...

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, які були вчинені організованою групою осіб або спричинили тяжкі наслідки,

караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Таким чином, простими словами, будь-яка критика ЛГБТ чи їх переконань або виступи чи засудження гей-парадів приватно або в церкві чи на сімейному марші, чи мітингу може трактуватися як «нетерпимість». А за це передбачається адміністративна або кримінальна відповідальність. Це штрафи до 500 неоподаткованих мінімумів громадян або обмеження волі до 5 років, а коли це було зроблено групою осіб, наприклад марш чи акція, то може бути і тюрма до 8 років!

Важливим є те, що нема виключень за релігійними чи іншими переконаннями, тобто коли пастор чи священник буде засуджувати чи говорити, що такі речі погані або, що Біблія вчить, що гомосексуалізм ― це погано, то за це його можуть притягти до відповідальності за вчинення правопорушення з мотивів нетерпимості!

Штрафи за неприйняття ЛГБТ на роботу в церкву чи відмову у вінчанні

До Кодексу України про адміністративні правопорушення вводиться нова стаття №188-56 « Порушення законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації».

У даній статті говориться про адміністративне покарання та штрафи за «Пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками…. сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності…»

За таке порушення передбачено накладення штрафу: на громадян від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб, громадян суб’єктів підприємницької діяльності від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо вчитатися в цю статтю, то вираз «Пряме чи непряме обмеження прав за ознаками…. сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності» може бути використаний згодом представниками сексменшин у судових процесах, аби вимагати їх приймати на роботу в релігійні структури, садочки, одружуватися, а також вимагати звершувати щодо них релігійні обряди. Інакше тих, хто буде проти, будуть штрафувати під приводом того, що це пряме чи непряме обмеження прав за ознакою сексуальної орієнтації чи гендерної ідентичності.

Уповноважений з прав людини зможе складати протоколи для штрафу тих, хто критикує ЛГБТ

Окрім цього, автори проекту хочуть додати нову статтю 188-56 до до КУпАП із метою дати право Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини складати протоколи про адмінпорушення. Таким чином, Уповноважений з прав людини та, можливо, і його представники або уповноважені особи матимуть можливість самі складати адміністративні протоколи та виписувати штрафи без участі правоохоронних та судових органів.

У підсумку зазначимо, що потрібен максимальний розголос, аби показати суспільне несприйняття законопроекту 5488, аби у соцмережах та на всіх можливих площадках звучало: «Стоп 5488»! Аби Кабмін та Верховну Раду завалили листами проти цього закону. Аби всі депутати, кого ви знаєте та кому можете написати, отримали сигнал, що 5488 небезпечний закон, і його не можна приймати! 

Хто ще не встиг написати звернення проти законопроєкту 5488, тут детальна інструкція щодо організації їх підписання та готові тексти звернень: https://drive.google.com/file/d/1DN8kNFE5my4uwotoeGInLzxqzJEk0n-2/view?usp=sharing

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики  

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини