Рада прийняла законопроект щодо визнання гуманітарною допомогою вантажів на місцях
Суспільство
01.12.2020
1 грудня 2020 року Верховна Рада прийняла за основу проект Закону "Про внесення змін до статті 5 Закону України "Про гуманітарну допомогу". Відповідне рішення підтримали 226 народних депутатів України.

Проект акта розроблений з метою забезпечення оперативності прийняття рішень на місцях, що має на меті виконання завдань, передбачених із заходів забезпечення матеріально-технічними засобами, реформою місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, йдеться у пояснювальній записці.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У законопроекті передбачається розширити повноваження Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій щодо визнання гуманітарною допомогою вантажів вагою до 12 тонн.

Це потрібно, тому що місцеві органи виконавчої влади краще володіють інформацією про набувачів гуманітарної допомоги та можуть самостійно й оперативніше приймати рішення про визнання вантажу гуманітарним з урахуванням потреб населення конкретних регіонів, що в свою чергу зменшить час на бюрократичні процедури. 

Читайте також: Рада проголосувала за відтермінування обов’язкових касових апаратів для ФОПів

Гуманітарна допомога відіграє значну роль у захисті населення від різних криз та епідемій, а головне у своєчасному забезпеченні благополуччя соціально незахищених верств населення – інвалідів, дітей-сиріт, одиноких пристарілих, багатодітних сімей, одиноких матерів та інших. Церкви та різні благодійні організації активно розповсюджують серед нужденних гуманітарну допомогу, виконуючи важливу соціальну функцію. 

Однак, це перше читання, тому остаточна доля законопроекту буде вирішена після голосування у другому читанні. 

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство
Останні новини
Останні новини