Орбан анонсував референдум в Угорщині щодо сексуального виховання дітей
Європа та світ
21.07.2021
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан анонсував у середу, 21 липня, проведення референдуму в країні щодо питань, пов'язаних із сексуальним вихованням дітей.

Прем'єр-міністр оголосив про наміри уряду на тлі протистояння між угорською владою та Євросоюзом через закон про заборону «гей-пропаганди» серед дітей. Про це йдеться на сайті dw.com

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Даний закон став сильним ударом проти Євросоюзу, який вже погрожував санкціями проти Угорщини через захист дітей від гендерної пропаганди. 

Як заявив Віктор Орбан, цей закон дозволяє батькам дітей самостійно вирішувати питання сексуального виховання їхніх дітей. 

"В останні кілька тижнів Брюссель відкрито атакував Угорщину через її закон про захист дітей. Угорські закони не дозволяють сексуальну пропаганду у дитячих садках, школах, на телебаченні та у рекламі", - стверджує Орбан, цитує інформагенція Reuters.

На референдум планують винести низку запитань, зокрема, про те, чи підтримують угорці, щоб неповнолітнім дітям у країні проводили роз'яснення на тему сексуальної орієнтації без згоди батьків, та чи підтримують вони, щоб дітям пропонували робити операції зі зміни статі. Також в жителів країни запитають, чи не проти вони, щоб контент, який може вплинути на сексуальний розвиток дітей, демонстрували без обмежень.

Орбан не повідомив, коли саме уряд має намір провести референдум. 

15 червня парламент Угорщини ухвалив закон, який забороняє «пропаганду гомосексуальності й трансгендерності» серед неповнолітніх.

Законопроєкт був внесений прем'єр-міністром країни Віктором Орбаном і передбачає заборону на демонстрацію матеріалів, які заохочують зміну статі або гомосексуальність, особам до 18 років; заборона поширюється зокрема й на рекламу. Також закон передбачає створення реєстру організацій, яким дозволяється викладати уроки секс-просвіти в школах.

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики  

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Європа та світ
Останні новини
Останні новини