24 серпня Україна увійде в режим paperless. Нові можливості додатку «Дія»
Суспільство
17.05.2021
Президент Володимир Зеленський заявляє, що в день 30-річчя своєї незалежності Україна увійде в режим paperless: державні органи прийматимуть від громадян документи й довідки в електронному вигляді

Зеленський вважає, що Україна вже зробила "діджитал революцію": у смартфоні тепер можна зареєструвати немовля, змінити місце реєстрації, також діють цифрові документи та десятки онлайн-послуг.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це президент заявив у виступі на "Diia Summit 2.0" в рамках всеукраїнського форуму "Україна 30. Цифровізація", пише pravda.com.ua.

Пряма мова: "24 серпня цього, 2021-го, року Україна увійде в режим paperless, як ми й обіцяли. Ніяких паперів для державних органів. Жоден не зможе вимагати від громадянина України папірці або будь-які довідки  (паперові ред.) для надання державних послуг, ми зробимо все, щоб держава без паперу існувала дійсно не на папері".

"Раніше, щоб отримати низку дозволів, треба було платити хабарі, а зараз треба платити лише за інтернет. Раніше це 10 кабінетів зараз 1 сайт. Раніше це 50 довідок у чергах зараз 3-4 кліки у смартфоні. Раніше тижні і місяці зараз 10 чи 20 хвилин, щоб відкрити ФОП і ТОВ у режимі онлайн", сказав Зеленський. 

За словами президента, якщо минулого року бізнес онлайн відкривали 5% підприємців України, то зараз 50%. 

Зеленський наголосив, що Україна перша країна в світі, де цифрові паспорти мають таку ж юридичну силу, як і паперові. 

У смартфоні тепер можна зареєструвати немовля, змінити місце реєстрації, також діють цифрові документи та десятки онлайн-послуг.

Окрім того, подати петицію також можна буде на порталі "Дія". Про це також заявив президент В. Зеленський: "Сьогодні знаковий день, коли ми робимо перший крок на шляху до електронної демократії. І цей крок запуск у "Дії" електронних петицій".

Читайте також: Угорщина, Польща, Чехія та Словаччина створили коаліцію на захист сім’ї

Також у державному додатку "Дія" з’явилась функція заміни посвідчення водія та, для мешканців семи міст, можливість змінити місце реєстрації. Про це повідомив  заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров під час "Diia Summit", цитує МВС.

Пряма мова Гончарова: " І сьогодні ми презентуємо нові — надзвичайно важливі та зручні послуги для користувачів Дії, які зможуть ще більше відчути зручність від використання цифрових послуг. Для автомобілістів ми запускаємо заміну посвідчення водія через мобільний додаток "Дія".

Вже зараз ми запроваджуємо електронну зміну реєстрації місця проживання. З початку ця послуга буде можлива для мешканців міст Київ, Харків, Вінниця, Луцьк, Рівне, Маріуполь та Кривий Ріг. А до кінця року — для всієї України".

За словами заступника Авакова, незабаром буде запроваджена можливість доставки посвідчень водія прямо додому. 

Щодо зміни місця реєстрації, то для використання цієї можливості необхідно мати лише ID-паспорт. Зареєструватись у власному житлі можна буде без додаткових погоджень, в іншому випадку необхідне буде отримання електронного погодження реєстрації від власника житла. Зміни будуть проведені протягом доби автоматично. 

За матеріалами pravda.com.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики  

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Суспільство