В Україні відбувся Всеукраїнський оздоровчо-фізкультурний захід «Рух це ― здорово!»
Освіта і наука
10.06.2021
Захід був присвячений Міжнародному Дню захисту дітей та проходив одночасно в усіх регіонах України

8 червня захід «Рух це здорово!» відбувся у Житомирі.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Організаторами виступили Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, Українська федерація учнівського спорту і Житомирська обласна державна адміністрація, повідомляє mon.gov.ua

Учасниками всеукраїнської руханки також були голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко, виконувачка обов’язків голови Житомирської обласної державної адміністрації Наталія Остапченко, заступниця міського голови Марія Місюрова.

Програма заходу для дітей включала спортивні ігри та поєдинки: айкідо, акробатика, акробатична йога, баскетбол, боулінг, волейбол, гімнастика, єдиноборства, катання на роликах, козацькі забави (показове шоу), конкурс малюнків, кросфіт, лего, практичні запуски автомоделей та авіакартових моделей, середньовічні історичні поєдинки, скандинавська ходьба, стрільба з лука, стронгмен-шоу, тайбо, турнір бейблейд, фітнес, хокей на траві, черлідинг, шахи, показові виступи школи юних десантників, змагання з Cool Games та футболу. 

Читайте також: Християни Одещини подарували свято дітям військових (ВІДЕО, ФОТО)

"Ми змогли об’єднати всю Україну, адже завдяки телемосту тримали зв’язок із багатьма областями нашої країни. І основним дійством сьогодні став наш легкоатлетичний забіг на 1000 м, в якому взяли участь як діти, так і дорослі", сказала заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова.

Передував всеукраїнській руханці, яка проходила одночасно в усіх регіонах України, телеміст із різними регіонами країни. Руханку проводила чемпіонка Європи з легкої атлетики Юлія Олішевська.

"Цьогоріч в Україні святкування Дня захисту дітей відзначалося одночасним проведенням різноманітних активностей в усіх куточках нашої країни, а своєрідним епіцентром стало місто Житомир. У межах нашого заходу «Рух це здорово» кожен з учасників міг підійти до локацій, а їх було близько 30, спробувати різноманітні рухові активності та обрати ту, яка сподобалася найбільше. І хотів би подякувати всім, хто допоміг нам організувати цей захід", підсумував голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко.

Серед спортивних заходів також були проведені танцювальні руханки, онлайн-флешмоб «Передай естафету», спортивні змагання «Веселі старти» та квест «Подорожуємо стежинками здоров’я». 

Джерело: mon.gov.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Освіта і наукаМолоде життя
Останні новини
Останні новини