Румунська православна церква оголосила війну рішенню Європейського парламенту щодо прийняття одностатевих шлюбів
Загрози та виклики
20.09.2021
Європейський Союз ― це демократичний, а не тиранічний інститут, і тому не може бути й мови про те, щоб прийняття так званих одностатевих шлюбів було обов'язковим у всьому союзі, сказав представник Румунської православної церкви Василь Банеску

Таку відповідь Банеску дав на резолюцію Європейського парламенту, яка вимагає від Румунії визнати одностатеві шлюби, і закликає Європейський Союз усунути всі перешкоди для їх впровадження.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

За словами Банеску, ЄС не може диктувати свої умови іншим, оскільки країни-члени користуються повною законодавчою свободою щодо інститутів шлюбу та сім'ї.

"Шлюб укладається тільки між чоловіком і жінкою", ― сказав Банеску. Він додав, що цей принцип християнських церков та інших релігійних конфесій у Румунії ґрунтується на загальній моралі, яка є основою всіх здорових суспільств минулого, сьогодення та майбутнього.

Читайте також: Президент Литви: «Ніякі вимоги ЛГБТ не будуть виконуватися в нашій країні»

Влада Бухареста ніяк не відреагувала на резолюцію Європейського парламенту на те, що комісія має розпочати судовий розгляд проти Румунії. Вона не внесла змін до свого законодавства щодо одностатевих шлюбів, всупереч погрозам Європейського суду.

Сьогодні, згідно з Цивільним кодексом Румунії, заборона на укладення одностатевих шлюбів залишається в силі, незважаючи на тиск зі сторони Європейського Союзу.

За матеріалами rmx.news

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Загрози та викликиЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини