Склав екзамени в окопі і врятував життя побратима: у ЗСУ розповіли про бойового медика "Ларса"
Надихаючі історії
02.08.2022
Вінницький тероборонівець з позивним "Ларс" встигає не лише виконувати свої службові обов'язки на фронті, але й складати екзамени в окопі й рятувати життя побратимів.

Його історію розповіли у 120-й бригаді територіальної оборони Збройних сил України у Facebook, пише Українська Правда

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Хлопець родом із Олександрії, що на Кіровоградщині. На Вінниччину "Ларс" переїхав кілька років тому, коли вступив на навчання до Вінницького національного медичного університету імені М. Пирогова.

У перший же день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 24 лютого, студент пішов добровольцем у тероборону.

"Я люблю медицину, мені подобається допомагати людям. Мав досвід роботи медбратом у реанімації. Але коли розпочалася війна, одразу вирішив, що можу бути корисним там, де потрібно рятувати життя", – розповідає "Ларс".

У складі окремої батальйонно-тактичної групи хлопець поїхав на передові позиції як бойовий медик. Одного разу, під час виконання завдань, ворог вночі прицільно обстріляв позиції українських військових. Тоді кілька людей отримали осколкові поранення.

"Ларс" у той момент знаходився поруч у суміжному окопі.

"Між обстрілами військовослужбовець вибіг і затягнув одного із поранених побратимів в укриття. Одразу почав надавати медичну допомогу: наклав турнікет та зупинив кровотечу. Далі поранених евакуювали у медзаклад", – розповідають у 120 бригаді ТРО.

Тероборонівці наголошують, що життя військовослужбовця було врятоване лише завдяки швидким та професійним діям бойового медика.

Водночас "Ларс" радить усім, хто причетний до медичної справи, якомога більше навчатися і діяти рішуче, але відповідно до протоколів. Сам хлопець розповів, що випускні екзамени в медуніверситеті він здавав в окопах через відеозв’язок.

"Для мене сенс життя – це відповідальність. Мій обов’язок – рятувати. Я не можу сидіти вдома і спостерігати за подіями, які зараз творять історію мого народу. Якщо людина хоче – вона зможе усе. 

Випускні екзамени в університеті я здавав в окопах через відеозв’язок, тому що відповідально ставлюся до навчання і за це мене поважають викладачі", – розповідає бойовий медик. 

Також "Ларс" зізнається, що після завершення війни він мріє продовжити навчання в інтернатурі на лікаря-анестезіолога, щоб допомагати людям уже в медичних закладах, а не в польових умовах.

Надихаючі історії
Останні новини
Останні новини