"Служіння на фронті" в понівеченій війною Україні
Допомога під час війни
14.04.2022
Жахливі події останніх тижнів змусили християн в Україні задуматися про те, що означає бути послідовником Ісуса під час війни. Для моїх українських друзів такі слова, як "учнівство" і "місія", набули нового значення. Вони більше не є академічними концепціями, а буквально стали питанням життя і смерті.

Війна, незважаючи на страждання і втрати, надала християнам в Україні нові можливості для взаємодії зі своїми місцевими громадами. Нашій благодійній організації "Місія Надії Дніпра", випала честь навчати не просто "місіонерів", а й "місіонерів-професіоналів" в Україні - розповідає один її лідерів Джошуа Т. Сирл.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Один з наших партнерів, Олександр, який до війни працював ветеринаром, зараз працює повний робочий день, доставляючи життєво необхідні ліки в будинки престарілих і дитячі будинки на лінії фронту на Сході України. Йому часто доводиться буквально ухилятися від куль на шляху до доставки предметів першої необхідності. У цьому контексті "учнівство" включає в себе справжню мужність, а також співчуття.

Інший наш друг, Роман, працював лектором. Тепер він використовує свої навички комунікатора і лінгвіста, щоб написати дуже сильні роздуми (англійською мовою) про культурні та духовні зміни, які він спостерігає в Україні в результаті війни. Тим самим він допомагає людям у всьому світі зрозуміти більш глибокі проблеми, поставлені на карту в цій війні.

Один з моїх родичів, який до війни працював оперним співаком, тепер опинився на вулицях Дніпра, набиваючи мішки з піском і копаючи траншеї. Він з користю використовує свій професійний оперний голос, виконуючи Українські народні пісні та християнські гімни під час чергування. Своїм "вокальним служінням" він допомагає підняти настрій людям, які опинилися в цій страшній і сюрреалістичній ситуації.

У селі, де виросла моя дружина, літні жінки відкрили для себе нове покликання: пекти пироги для місцевого українського гарнізону, що захищає район від російських окупантів. Пироги відправляються в місцеву церкву, де їх роздають українським солдатам, які повертаються з передової.

Ці свідчення звичайних людей, які роблять екстраординарні вчинки, змушують нас задуматися про те, що ми можемо зробити на наших власних "фронтах". Хоча ми, можливо, і не знаходимося буквально на передовій в Україні, всі ми як і раніше покликані приєднатися до Божої місії, щоб змінити світ за образом і подобою Його Царства.

Джерело: christiantoday.com

 

Допомога під час війни