Снігопад в Україні: у частині областей ввели обмеження на рух транспорту, синоптики попереджають про ожеледицю в Києві
Суспільство
28.01.2021
Через снігопад на автомобільних дорогах державного значення в Одеській, Миколаївській, Київській та Полтавській областях ввели обмеження на рух великовагового транспорту

Синоптики попереджають, що негода триватиме 28 січня, через що, крім проблем із рухом транспорту, можуть бути проблеми з енергопостачанням.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Як повідомляють в «Укргідрометцентрі», негода, що почалася в південних областях 27 січня триватиме і 28 січня, пише hromadske.ua.

В Одеській і Миколаївській областях очікується 30-40 см снігу, а також посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, сильна хуртовина, снігові замети та налипання мокрого снігу. У цих областях залишається червоний рівень небезпеки — погодні умови вкрай небезпечні.

У Кіровоградській області 28 січня очікується сильний мокрий сніг — може випасти 20-30 см снігу. В області помаранчевий рівень небезпеки. У Черкаській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях прогнозують значний мокрий сніг, зокрема може випасти 10-15 см снігу, а також ожеледицю.

У Києві, де вночі розпочалася негода, прогнозують ожеледицю. У столиці та Київській області жовтий рівень небезпеки — потенційно небезпечні погодні умови.

Через негоду зранку 28 січня знеструмленими були 143 населені пункти в Одеській, Кіровоградській, Черкаській та Запорізькій областях. До відновлення електропостачання залучили бригади обленерго, передають у ДСНС.

Як повідомляє «Укравтодор», в Одеській і Миколаївській областях уже випало приблизно 30-40 см снігу, а висота снігових переметів сягала 0,5 метра. У Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській і Чернігівській областях випала приблизно 2-6 см снігу.

Читайте також: "Нафтогаз" оприлюднив лютневу ціну на газ: вона нижча рекомендованої

При «Укравтодорі» почав цілодобово працювати штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах державного значення. Щоб очистити дороги від снігу та уникнути скупчення транспорту на дорогах, у чотирьох областях ввели обмеження на рух великовагового транспорту. Зокрема з 23:00 27 січня у Київській області обмежили рух вантажних транспортів на дорогах загального користування державного значення.

З 6:30 28 січня також обмежили в'їзд у Києві великогабаритного транспорту. Заборону скасують після покращення погодних умов.

Тим часом у «Київавтодор» повідомляють, що розчищають столицю від снігу. Комунальники спершу очищають і обробляють протиожеледними засобами магістралі, підйоми, спуски, мости, шляхопроводи, вулиці з бруківкою, тротуари та зупинки громадського транспорту.

Через те, що негода триває, дороги й тротуари очищають повторно. Наразі у місті працює 359 одиниць спецтехніки та 236 працівників у бригадах ручного прибирання.

Що робити у таку погоду?

Водіїв у Києві та інших областях просять не залишати автівки на узбіччях, тротуарах і крайніх смугах доріг, щоб не заважати снігоприбиральній техніці. У Патрульній поліції попереджають, що автівки, які будуть заважати розчищенню, евакуюють.

Щоб дізнатися про стан проїзду автошляхами, цілодобово працює гаряча лінія: (044) 287–11–40. А якщо ви опинилися у скрутній ситуації — телефонуйте на спецлінію поліції за номером 102.

Також водіям радять, як поводитися на дорозі під час ожеледиці:

- витримуйте дистанцію між автомобілями, пересувайтеся слизькою дорогою на мінімальній швидкості;

- паркуйте авто так, щоб не заважати снігоприбиральній техніці;

- під час їзди не здійснюйте різких маневрів;

- наближаючись до пішохідних переходів, знижуйте швидкість;

- зважайте на попередження відповідних служб.

Поради для пішоходів


Джерело: hromadske.ua

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Суспільство