Згідно з новим дослідженням, троє з чотирьох представників покоління Z звинувачують соціальні мережі у погіршенні свого психічного здоров’я
Молоде життя
15.09.2024
Опитування встановило, що для поганого самопочуття потрібно провести у соціальних мережах лише 38 хвилин

Троє з чотирьох представників покоління Z звинувачують соціальні мережі у негативному впливі на їхнє психічне здоров’я. Опитування 2000 американців покоління Z, які користуються соціальними мережами, показало, що Instagram (20%), TikTok (20%) і Facebook (13%) негативно вплинули на їхній добробут.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Нове дослідження, проведене компанією Talker Research на замовлення LG Electronics, показало, що ті, хто відчуває негативні емоції, повідомляють, що їм потрібно лише 38 хвилин у соціальних мережах, перш ніж вони починають почуватися погано, пише proidei.com з посиланням на SWNSdigital.

Багато хто сказав, що вони користуються соціальними мережами тому, що їм нудно (66%), хочуть посміятися (59%), хочуть подивитися, що відбувається у світі (49%) і дізнатися, що роблять їхні друзі (44%).

Однак, це прокручування в соціальних мережах змушує майже половину покоління Z (49%) відчувати такі негативні емоції, як стрес і тривога (30%).

Респонденти пояснюють ці почуття споживанням неприємного контенту (51%), відчуттям того, що непродуктивно використали свій час (49%) та/або проживанням Синдрому втрачених можливостей (FOMO) (36%).

Згідно з результатами опитування, яке включало відповіді 2000 представників покоління Z у США:

• 62% представників покоління Z хотіли б «скинути» налаштування у своїх соціальних мережах і почати все спочатку.

• У середньому людина проводить 5,5 годин у соціальних мережах на день, і 45% вважають, що вони проводять у соціальних мережах більше часу, ніж їхні друзі.

• Більш ніж половина (53%) повідомили, що відчувають розчарування через те, що контент у їхній стрічці не відповідає тому, що вони хочуть бачити. Стільки ж (54%) вважають, що вони «дещо», «мало» або «зовсім не контролюють» те, що бачать у стрічках соціальних мереж. Лише 16% вважають, що вони повністю контролюють те, що бачать.

• 80% стверджують, що вони асоціюють соціальні мережі з позитивним впливом на свій настрій. Контент, який викликає позитивні емоції, це комедія (65%), тварини (48%), краса (40%) і розіграші (34%). Водночас контент, який демонструє фізичне насильство (50%), політику (40%) і відверто сексуальний контент (32%), як правило, викликає негативні емоції.

• Дві третини (65%) стверджують, що те, що вони побачили в соціальних мережах, може перетворити поганий день в хороший.

• Респонденти на 70% частіше користуються соціальними мережами, коли вони в хорошому настрої, ніж у поганому настрої, а 44% вважають, що соціальні мережі позитивно впливають на їхній погляд на життя.

• 38% вважають, що протягом наступних п’яти років, соціальні мережі покращать свій вплив на психічне здоров’я.

Що змушує покоління Z користуватися соціальними мережами щодня?

‐ Нудьга - 66%;

‐ Хочу посміятися/посміхнутися - 59%;

‐ Потрібно відволіктися/зробити перерву - 55%;

‐ Хочу дізнатися, що відбувається у світі - 49%;

‐ Хочу дізнатися, що роблять мої друзі - 44%;

‐ Хочу зв'язатися з іншими - 42%;

‐ Хочу відключитися/потрібен відпочинок - 33%;

‐ Шукаю конкретну інформацію - 32%.

Методологія опитування: Talker Research опитали 2000 американців покоління Z, які користуються соціальними мережами. Опитування було замовлено компанією LG Electronics і проведено онлайн компанією Talker Research з 20 по 24 червня 2024 року.

«Ми закликаємо всіх користувачів соціальних мереж бути більш свідомим щодо контенту, з яким вони обирають взаємодіяти. Зосередьтеся принести у своє життя баланс, натхнення та щастя. Якщо ми зосередимося на оптимізмі, то будемо краще підготовлені долати життєві виклики та будувати щасливіше життя», - зазначає Луї Джіагранде, керівник відділу маркетингу в США LG Electronics.

Джерело: SWNSdigital

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Молоде життяАналітикаЗагрози та викликиЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини