Сполучені Штати: кінець медового місяця між Байденом та афро-американським електоратом
Європа та світ
19.10.2021
Часто через декілька місяців після одруження, пари знімають рожеві окуляри і занурюються в буденність, яка зовсім не така, яку вони очікували. Така ж ситуація виникла з Джо Байденом та його електоратом, адже за останні тижні його популярність продовжує стрімко падати.

 Згідно зі статистичним сайтом FiveThirtyEight, число американців, що схвалюють його дії, знизилась з 52% до 44% всього за 3 місяці. Найбільше цей спад був помічений серед афро-американської спільноти, що мала вирішальну роль у перемозі Демократичної партії. Про це йдеться на сайті lexpress.fr

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Згідно з дослідженням дослідницького центру Pew, популярність орендаря Білого дому впала на 18 пунктів у період з липня по вересень серед чорношкірих виборців, з 85% схвалення до 67%.

«Річ у тім, що в афро-американської спільноти були великі очікування щодо Джо Байдена, але те як він просуває свою політику продовжує розчаровувати електорат» - пояснив Омар Васов, з кафедри політичного факультету коледжу Помона в Каліфорнії.  Великий вплив на зниження популярності нинішнього президента також мала вимога обов’язкової вакцинації, адже історично це найменш вакцинована спільнота у Сполучених Штатах.

У всякому разі, це зростаюче невдоволення темношкірого електорату має всі підстави для побоювань з боку Байдена. У 2020 році за нього проголосували 92% афро-американських виборців. Якщо підтримка афро-американського співтовариства продовжуватиме падати, то на проміжних виборах 2022 року демократи можуть втратити контроль над Конгресом.

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Європа та світ
Останні новини
Останні новини