США не підтримуватимуть військове фінансування України на рівні 2022-2023 років, - Держдепартамент
Допомога під час війни
05.01.2024
Сполучені Штати не підтримуватимуть військове фінансування України на рівні 2022-2023 років, оскільки прагнуть допомогти країні розбудувати власну військово-промислову базу
Мета Вашингтона полягає у тому, щоб допомогти Києву "стати на ноги" і щоб країна могла самостійно фінансувати, виробляти та закуповувати озброєння.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це на брифінгу заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає censor.net із посиланням на ЄП.

"Ми будемо продовжувати підтримувати Україну... стільки, скільки буде потрібно. Це не означає, що ми продовжуватимемо підтримувати їх на тому ж рівні військового фінансування, що й у 2022 і 2023 роках", - зазначив він.

За його словами, США не вважають, що в продовженні підтримки на попередньому рівні є потреба, оскільки мета Вашингтона - допомогти Києву стати на ноги й розбудувати власну військово-промислову базу, щоб Україна могла самостійно фінансувати, виробляти й закуповувати озброєння.

"Але ми ще не на цьому шляху, і саме тому так важливо, щоб Конгрес ухвалив законопроєкт про додаткове фінансування, тому що ми ще не досягли того рівня, коли Україна може захистити себе, спираючись лише на власні сили", - наголосив Міллер.

Джерело: censor.net

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Допомога під час війниЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини