Чиновники у США придушують центри вагітності через допомогу жінкам у скасуванні абортів
Європа та світ
04.10.2024
У Сполучених Штатах урядовці намагаються позбавити жінок можливості скасувати дію таблеток для абортів

У країні існує програма «Мережа порятунку від таблеток для аборту» (APR).

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Ця програма націлена на скасування дії таблеток, які жінки почали вживати для аборту, але вчасно змінили свою думку та вирішили не вбивати ненароджену дитину. Проте такі історії загрожують проабортній програмі чиновників. Тому вони просувають закони, які змушують жінок завершувати аборти, пише vsirazom.ua.

Багато жінок у США змінюють свою думку після першого прийому препарату для аборту. Для них відміна таблеток дає другий шанс врятувати життя їхніх дітей. Одну із таких історій розповів медіаресурс DailyWire. Жінка на ім’я Макенна була на п’ятому тижні вагітності, коли прийняла таблетку міфепристону. Це перший із двох препаратів, які використовуються для хімічного аборту. Проте вона відразу пошкодувала про це. Наступного дня Макенна знайшла «Мережу порятунку від таблеток для абортів». З нею зв’язалася практикуюча медсестра Челсі, яка керує медичною клінікою в Касл-Рок, штат Колорадо.

Челсі розповіла Макенні про лікування прогестероном, яке називається «зміна таблеток для аборту». Прогестерон є природним гормоном, який використовується для підтримки вагітності, запобігання викидням і попередження передчасних пологів. Якщо прийняти протягом 72 годин після міфепристону, додатковий прогестерон може зупинити процес хімічного аборту. Макенна вибрала лікування, і воно спрацювало. «Цього літа народилася моя прекрасна донечка. Я не уявляю життя без неї», — розповіла Макенна.

Проте у багатьох штатах, переважно демократичних, уряд намагається заборонити таку можливість. Провайдерам охорони здоров’я та центрам догляду за вагітністю все частіше не дозволяють пропонувати або навіть говорити про це рятівне лікування прогестероном. Це відбувається через особисті погляди політиків.

Наприклад, у Вермонті закон перешкоджає центрам підтримки вагітності рекламувати свої послуги. А в Нью-Джерсі генеральний прокурор націлився на мережу християнських центрів вагітності за її погляди, які спрямовані на захист життя. Генпрокурор вимагав від центрів ідентифікувати своїх донорів і надати конфіденційні внутрішні документи.

Подібне відбувається в Каліфорнії та Нью-Йорку. Генеральні прокурори обох штатів подали позови проти центрів вагітності за те, що вони просто розповіли громадськості про варіант скасування таблеток для аборту. Чиновники цензурують виступи центрів вагітності про це рятівне лікування.

У Колорадо також діє закон, який неправомірно позбавляє жінок права вирішувати, як врятувати життя своїх дітей. Проте правозахисники стверджують, що держава не може змусити жінок зробити аборт, якщо є безпечна та ефективна альтернатива.

Попри це, центри вагітності у США продовжують надавати матеріальну та емоційну підтримку жінкам, які зіткнулися з несподіваною вагітністю. Вони безкоштовно надають підгузки, автокрісла, одяг для немовлят і вагітних, консультації, курси для батьків та інше.

Джерело: vsirazom.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини