Військові США та України шукають нову стратегію, щоб протистояти РФ в Україні, - New York Times
Війна
13.12.2023
Американці наполягають на консервативній стратегії, спрямованій на утримання території, однак українське командування хоче перейти в атаку

"Пошук нової стратегії спровокував багатомісячний контрнаступ України, який не досягнув мети повернути окуповану Росією територію", - йдеться в матеріалі.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише  New York Times, інформує censor.net.

США вже активізували свої військові консультації для України. До Києва буде відправлено американського генерала, щоб подивитися, що відбувається "на місцях".

"Офіцери американських і українських збройних сил кажуть, що сподіваються опрацювати деталі нової стратегії наступного місяця під час серії військових ігор, які планують провести у Вісбадені, Німеччина", - пише NYT.

Американці наполягають на консервативній стратегії, яка зосереджується на утриманні території, якою володіє Україна, окопавшись і нарощуючи постачання та сили протягом року. США вірять, що ця стратегія покращить самодостатність України та допоможе Києву дати відсіч будь-якому новому російському пориву.

Однак, як повідомляється, українське командування хоче перейти в атаку, або наземну, або завдати великої кількості ударів далекобійними ракетами. Так, українські чиновники вивчають стратегії, засновані на успішних глибоких ударах по Криму минулої осені. Вони шукають творчі способи вивести Росію з рівноваги за допомогою нападів на збройові заводи, склади зброї та поїзди для перевезення боєприпасів, а також здобути символічні перемоги.

За словами американських чиновників, без нової стратегії та додаткового фінансування Україна може програти війну.  Так, українці просять мільйони артилерійських снарядів із західних запасів, яких не існує. 

Джерело: censor.net

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

ВійнаДопомога під час війниЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини