Свято Благовіщення: 7 важливих уроків для християнина
Християнський світ
07.04.2021
Сьогодні, 7 квітня, християни східного обряду відзначають свято Благовіщення

Свято присвячене події, яка описана в Євангелії від Луки. Архангел Гавриїл сповістив Марії, що вона зачне і народить Ісуса Христа — Сина Божого і Спасителя світу.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Слова архангела були благою звісткою не лише для Марії, а й для всього людства після його гріхопадіння, тобто від часів Адама та Єви, пише svitogliad.com.

Втім, мало хто з сучасників євангельських подій зміг побачити, зрозуміти і усвідомити те, що сталося. Люди жили своїм повсякденним життям, не здогадуючись, що Бог вже приступив до виконання обіцянки, яку дав через пророка Ісаю кілька століть назад: «Ось діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвеш ім’я Йому: Еммануїл …» (Ісаї 7:14).

Але навіть ті, хто прекрасно знав про ці та інші обітниці, не змогли або не захотіли побачити в Ісусі з Назарету Месію. Марія ж прийняла цю новину з радістю і трепетом, усвідомлюючи велич благодаті, яку вона знайшла у Бога.

А як ми сьогодні ставимося до Доброї новини? Значима вона для нас чи повсякденні турботи перетворюють її у щось далеке, те, що мало стосується кожного особисто? Можливо, ми не надаємо цьому святу такого ж великого значення, як святкуванню Різдва та Пасхи, однак маємо бути вдячними Богу за Добру новину.

Читайте також: Рада протестантських церков об'явила загальноукраїнський піст і молитву проти війни

Які уроки кожен християнин може узяти для себе з історії про Благовіщення? Священник УГКЦ Андрій Зелінський поділився наступними роздумами:

1. Неможливе можливе. Що неможливе людям, те можливо Богові.

2. Не варто боятися майбутнього.

3. Усе справді велике розпочинається із ледь помітного.

4. Якісні зміни залежать від тебе.

5. Біль може лікувати.

6. І навіть смерть — не обов’язково кінець!

Що відповіла Марія на слова ангела?

«Я ж Господня раба: нехай буде мені згідно з словом твоїм!» (Луки 1:38).

На прикладі Марії бачимо, що наше «так» інколи може змінити світ.

7. І, наостанок, свято Благовіщення — це свято смирення. Смирення — це визнання своєї залежності від Бога. Це підкорення своєї волі Господу за Словом Божим — «не як я хочу, а як Ти, Отче». Це покора Божій владі у всіх обставинах життя. А ще, намагання своїм життям у цих обставинах прославити Бога.

Чи смиренний ти перед Богом сьогодні?

«Бог гордим противиться, а смиренним дає благодать» (1 Петра 5:5).

Джерело: svitogliad.com

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Християнський світ