Експерт прогнозує ціну на електроенергію та газ у 2024 році
Анонси
01.03.2024
«Міненерго активно розглядає підвищення тарифів на електроенергію», — голова Спілки споживачів комунальних послуг. У Міненерго спростували цю інформацію

Експерт з питань ЖКГ та голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко прогнозує підвищення тарифів на електроенергію удвічі, хоча торік в Україні тариф на світло вже підвищували. З того часу діє єдина ціна електроенергії, яка становить 2,64 гривні за кіловат-годину. Однак зростання тарифів може призведе до збільшення боргів серед населення, передає Інформатор-Україна.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Міненерго активно розглядає питання щодо підняття тарифів на електроенергію для побутових споживачів. Була пропозиція це зробити ще восени минулого року, але політично було прийнято рішення поки цього не робити, розповів Олег Попенко.

«На сьогодні питання розглядається. Можливо, навіть за 2024 рік підняття тарифів на електроенергію буде проведено двічі. Перший етап - це 1 травня або 1 червня. Тариф на електроенергію піднімуть в середньому до 3,5-4 гривень». – заявив він.

Разом з тарифом на світло може збільшитися ціна газу для населення. Це «потягне» за собою зростання товарів та послуг.

«Також минулого року, наскільки я знаю, в тому ж Нафтогазі і Міненерго розглядалось питання щодо підняття тарифу на газ. Знову ж, я не стверджую, що 100% це буде прийнято, але я знаю, що вивчається питання підняття в середньому десь на гривню-півтори. Сьогодні ми платимо з вами 7 гривень 96 копійок. Це вартість газу, яку відпускає «Нафтогаз». А розглядалось питання 9-9,5 гривень», - розповів експерт.

За його словами, якщо вартість електроенергії для побутових споживачів зросте з 1 травня або з 1 червня, це автоматично підніме вартість обслуговування багатоквартирного будинку в середньому на 10-15%.

«Крім того, що зросте вартість електроенергії, зросте і вартість обслуговування багатоквартирних будинків. А якщо вартість газу зросте, це автоматично підніме тарифи на теплопостачання і на гарячу воду. Зрівняння цін як на електроенергію, як на газ, це буде неминуче, ми не зможемо по-іншому», - вважає Олег Попенко.

У Міненерго спростували інформацію про підвищення тарифів на електрику. «Сьогодні низкою інформаційних ресурсів вчергове було поширено інформацію про нібито підготовку Міністерством енергетики України підвищення тарифу на електроенергію. Офіційно повідомляємо: наразі жодної підготовки, обговорення, розрахунків потенційного підвищення не здійснюється», - повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

Джерело: Інформатор-Україна

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

АнонсиСуспільство Інтерв'ю
Останні новини
Останні новини