Техас і Міссісіпі послабили карантин і скасували масочний режим
Європа та світ
04.03.2021
У вівторок губернатори республіканських штатів Техас і Міссісіпі оголосили про припинення дії вимог щодо носіння масок і заявили, що бізнес може відкриватися на повну потужність.

За повідомленням CNBC, губернатор Техасу Ґреґ Ебботт зробив відповідне оголошення на прес-конференції і повідомив про підписання нового розпорядження, яке скасовує більшість карантинних обмежень, введених раніше під час пандемії. Ебботт заявив про кінець масочного режиму на  рівні штату, а також відкриття всієї комерційної діяльності з 10 березня «на всі 100%».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Настав час відкрити Техас на 100%», - заявив він.

Тим часом губернатор Міссісіпі Тейт Рівз також оголосив на брифінгу про зняття обмежень майже для всіх підприємств і скасування масочного режиму.

Рівз пояснив, що він замінить накази на «рекомендації», але все ж буде дотримуватись правил стосовно наповнюваності «критих арен та приміщень» до 50%.

Послаблення обмежень Рівз та Ебботт пояснили зменшенням кількості нових випадків зараження COVID-19 та доступністю вакцин проти вірусу. Однак федеральні чиновники попередили, що зменшення кількості нових випадків захворювання – це ще не кінець, адже можуть виникнути нові штампи коронавірусу.

Читайте також: Син Тома Хенкса засвідчив про навернення до Бога та боротьбу з наркотиками

Незважаючи на збільшення кількості вакцин проти COVID-19, вчені Центру з контролю захворювань (ЦКЗ) застерегли, що до колективного імунітету країні ще далеко.

Директор ЦКЗ доктор Рошель Валенськи попередила чиновників про те, що таке скасування обмежень є занадто швидким.  

«Я дійсно стурбована тим, що штати скасовують важливі заходи охорони здоров'я, які ми рекомендували для захисту людей від COVID-19» - заявила Валенськи.

Згідно з даними, зібраними Університетом Джона Хопкінса, кількість нових випадків коронавірусу в США в середньому сягає 67 700, що значно менше ніж було у січні, але все ж перевищує рівень зараження минулого літа.

За матеріалами: christianheadlines.com

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ