Трамп висунув ультиматум ВООЗ
20.05.2020
Вашингтон пригрозив повністю припинити фінансування організації і вийти з її складу при невиконанні поставлених вимог

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Президент США Дональд Трамп попередив Всесвітню організацію охорони здоров'я, що в разі, якщо за 30 днів вона не виконає вимоги Вашингтона, Штати остаточно припинять фінансування структури та переглянуть своє членство. Про це йдеться в листі, який американський лідер направив гендиректору ВООЗ Тедросу Адану Гебреєсусу 18 травня, повідомляє ua.korrespondent.net з посиланням на агентство ТАСС.

"Я призупинив виділення коштів ВООЗ до завершення розслідування моєї адміністрації щодо провальних заходів організації у зв'язку зі спалахом COVID-19. Цей розгляд підтвердив багато серйозних побоювань, які я озвучував минулого місяця, а також виявив інші, які ВООЗ слід розглянути, особливо насторожує відсутність незалежності від Китайської Народної Республіки", наголосив Трамп.

Читайте також: Трамп запускає проект «Турбошвидкість», щоб розповсюдити вакцину проти коронавірусу до кінця року

Як стверджує президент США, представники ВООЗ ще наприкінці грудня 2019 року знали про те, яку небезпеку становить коронавірус, але "вирішили не ділитися цією найважливішою інформацією з іншими світом, можливо, з політичних міркувань".

Також він вважає, що організація "неодноразово робила заяви про коронавірус, які були надзвичайно неточними або такими, що вводять в оману".

Трамп закликав міжнародну структуру продемонструвати свою незалежність від Китаю і оперативно реформувати діяльність.

"Як президент США, я повинен проінформувати вас, що якщо ВООЗ протягом 30 днів не гарантує здійснення основних значних поліпшень, я зроблю тимчасову заморозку фінансування ВООЗ Сполученими Штатами постійною і перегляну наше членство в організації", вказав американський лідер.

Нагадаємо, 14 квітня президент США доручив своїй адміністрації призупинити внески у ВООЗ на час аналізу її роботи. Він назвав організацію "прокитайською" і звинуватив її у приховуванні даних про поширення коронавірусу.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: ua.korrespondent.net

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Останні новини
Останні новини