Три приклади з Біблії, як молитва допомогла воювати
Християнський світ
18.03.2023
Нині Україна бореться проти російських загарбників, воюючи за своє майбутнє та свободу. Безліч українських військових свідчать, як молитва допомагає їм вистоювати в бою та перемагати ворога.

Молитва є важливою частиною християнської віри та спілкування з Богом. У багатьох випадках, коли люди зверталися до Бога з молитвою, Він надавав їм відвагу, силу та мудрість, щоб воювати та перемагати ворогів. У цій статті ми розглянемо три приклади зі Святого Письма, які показують, як Бог допоміг людям воювати завдяки молитві.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Молитва Мойсея під час битви з амаликітянами (Вихід 17:8-16)

Під час битви ізраїльтян проти амаликітян, Мойсей вийшов на гору, щоб молитися за свій народ. Він підняв руки вгору, і коли він молився, ізраїльтяни перемагали ворогів. Однак, коли він опускав руки, амаликітяни здобували перевагу. Аарон та Хур підтримали руки Мойсея до закінчення битви, і завдяки молитві Мойсея Бог допоміг ізраїльтянам перемогти своїх ворогів.

Як цей приклад нині можна використати для України? Сьогодні, коли наші воїни воюють на передовій, то їм дуже важко і вони перебувають в екстремальних умовах. В цей час молитва віруючих за конкретних воїнів , а також молитва церков за наших військових є джерелом  їх перемоги. Коли наші руки підняті до неба в молитві за них, то вони розправляють крила та роблять неможливе, а вороги в паніці тікають. Коли ми зменшуємо цю молитву, то сили темряви починають наступати. 

Йосафат молиться за порятунок від ворогів (2 Хроніки 20:1-30)

Цар Йосафат зіткнувся з великою армією ворогів, які наближалися до його королівства. Знаючи, що він не може перемогти таке велике військо, Йосафат зібрав народ для молитви та посту. Бог відповів на молитву Йосафата, надіславши пророка, який сказав: "Не бійтеся та не лякайтеся цієї великої зграї, бо це не ваша війна, а Божа." Бог допоміг Йосафату та його народу перемогти ворогів, посіявши серед них хаос і змусивши їх битися між собою та знищувати самих себе. Цар Йосафат і ізраїльтяни прославляли Бога, визнавши Його за того, хто допоміг їм здобути перемогу без битви.

Наша молитва за наших українських воїнів так само робить чудеса, найбільше, яке всі ми знаємо, це те що Київ не впав за три дні у лютому 2022 року, як це прогнозували багато експертів. Вони оцінювали лише те в скільки раз була більша кількість ворожих військ та техніки, порівняно з силами української оборони. Однак Бог зробив чудо і допоміг розгромити кращі елітні підрозділи окупантів і вигнати їх з багатьох територій. І ми віримо, що ключове тут – це була потужна молитва, яка з першого дня піднялася за Україну.

 Самсон молиться за силу перед своєю останньою битвою (Суддів 16:28-30)

Самсон, сильний воїн, що був обраний Богом, зраджується своєю коханою Далілою, яка віддає його в руки филистимлян. Вони висміюють його та позбавляють сили та зору, але Самсон звертається до Бога з останньою молитвою, просячи повернути йому колишню надприродню міць для боротьби проти ворогів. Бог почув молитву Самсона і наділяє його силою для останнього бою, під час якого він зруйнує храм филистимлян, вбивши багатьох з них і загинувши сам.

Ці приклади з Біблії показують, як молитва може змінити хід битви та надати людям відвагу, силу та мудрість для перемоги над ворогами. Вони нагадують нам, що коли ми звертаємося до Бога з молитвою за наших воїнів та наш край, Він може допомогти нам здолати ворогів та отримати перемогу, незалежно від того, який ворог вийшов проти нас і як добре він озброєний.

Молитва є дуже важливою і сильною зброєю для перемоги України та залучення Божої допомоги для наших воїнів. Сьогодні християни мають своїми молитвами створити духовний купол навколо наших воїнів, що борються на передовій за нашу свободу та майбутнє.

Християнський світ
Останні новини
Останні новини