Туреччина розглядає можливість виходу зі Стамбульської конвенції, бо за час її дії кількість вбитих від насильства жінок подвоїлась
07.08.2020
Партія президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана розглядає питання щодо виходу країни зі Стамбульської конвенції

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Чиновники заявили, що до наступного тижня партія має вирішити, чи слід відмовлятися від угоди.

Незважаючи на підписання у 2011 році угоди, яка зобов’язує запобігати та переслідувати за домашнє насильство та сприяти рівності, у Туреччині за минулий 2019 рік було скоєно 474 вбивства жінок, що вдвічі більше, ніж у 2011 році.

Тобто, ми бачимо, що ратифікація даної конвенція не дала очікуваного результату і щорічна кількість жертв насилля, на прикладі Туреччини, подвоїлась в два рази! 

Багато консерваторів Туреччини кажуть, що пакт, підписаний за іронією долі у Стамбулі, заохочує до насильства, підриваючи сімейні структури. Їх опоненти стверджують, що угоду та законодавство, ухвалене після її виконання, потрібно реалізовувати більш суворо.

Суперечки щодо конвенції тривають не лише у партії Ердогана, але навіть у його родині: двоє його дітей беруть участь у групах по обидва боки дебатів про Стамбульську конвенцію.

Читайте також: Депутати Сейму Латвії відмовляються ратифікувати Стамбульську конвенцію та просять Конституційний суд перевірити її конституційність

Раніше Всеукраїнський Собор писав про те, що заступник голови правлячої партії Туреччини «Партії справедливості та розвитку» Нуман Куртулмуш заявивив, що рішення про підписання Стамбульської конвенції було помилковим.

«У цій конвенції є два питання, які ми не схвалюємо. Перше - гендерне питання, а друге - питання сексуальної орієнтації. Є й інші суперечливі питання, але ці два поняття є дуже сумнівними та грають на руку ЛГБТ», - повідомив Куртулмуш.

Нині ми бачимо, що серед ряду країн підписантів Стамбульської конвенції (яка позбавляє статі та пропагує гендерну розпусту) починається прозріння та наростають настроїї щодо денонсації даної конвенції, як такої, що руйнує сімейне законодавство та є малофективною в боротьбі з домашнім насильством. Слідом за Польщою, яка зробила перший крок до виходу країни зі Стамбульської конвенції, це питання почала розглядати Туреччина, яка є колискою даного документу. Це дуже важливий сигнал, адже Турчеччина 8 років прожила з даним документом і побачила його небезпеку та неефективність.

Докладніше про небезпеку Стамбульської конвенції читайте тут.

Молимось, щоб влада Україна також не йшла на догоду ліберальним силам, та відстоювала національні інтереси суспільства!

Джерело: Європейська правда

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!