У Києві відбувся Форум "Рух молитовних сніданків України"
Суспільство
17.03.2021
16 березня у Києві, з ініціативи Всеукраїнського Собору, відбувся Форум "Рух молитовних сніданків України" за участі голови оргкомітету Президентського Молитовного Сніданку США Дага Бьорлі, народних депутатів України, урядовців, дипломатів, мерів міст, керівників облрад, депутатів місцевих рад з усіх регіонів.

Захід показав, що молитовні сніданки є потужним інструментом духовного об'єднання і порозуміння політиків, урядовців та релігійних громад. 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

В рамках Форуму говорили про важливість національної єдності, діалогу та взаєморозуміння. 

"Коли мене вперше запросили на молитовний сніданок в Америці, я спершу подумав: що таке молитовний сніданок? І почав читати про це. Виявляється, це велика традиція примирення різних політичних партій... Головне, пам'ятати, що не дивлячись на різні погляди, бажання мати владу, це не повинно руйнувати державу", – відзначив заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Останні роки в Україні діє чудова традиція проведення молитовних сніданків в різних областях та містах України. Про особливості своєї участі в першому для неї обласному молитовному сніданку в Івано-франківську розповіла народна депутатка Оксана Савчук. 

"В перший раз слово "молитовний сніданок" лякає, але проведення першого молитовного сніданку на Прикарпатті для мене означало, що ми стали набагато сильніші внутрішньо, бо коли читали Біблію і міські голови, і учасники АТО, і представники різних конфесій – тоді відбулась розмова з Богом. Найважливіше,  коли ми відкриваємо свої серця або допомагаємо відкрити серця тим людям, які давно не брали до рук Біблію", – поділилася Оксана Савчук. 

У форумі взяли участь депутати Верховної Ради України попередніх скликань, які активно розвивали рух молитовних сніданків в Україні. 

"Коли починалися молитовні сніданки в нашому Парламенті, він був наполовину атеїстичним, але ми бачили як люди тягнуться до нас, ми бачили, що вони прагнуть духовного. Радію, що на цьому шляху нас стає все більше. І сьогодні багато мотивованих віруючих увійшли у владу, аби мотивувати тих, що поруч і дати силу вистояти Україні", – поділилася думками народна депутатка України IV-VIII скликань, координаторка національних молитовних сніданків України Оксана Білозір.

Міський голова Рівного, християнин Олександр Третяк поділився як проходять молитовні зустрічі у Рівному. 

"В обласній державній адміністрації щомісяця проходили молитовні сніданки та читання Біблії. Крім цього, 10 райадміністрацій також приєдналися до цієї ініціативи та проводили молитовні ранкові зустрічі. Звісно, карантин ввів свої корективи, але ми будемо відновлювати ці чудові традиції", – розповів Олександр Третяк. 

Народний депутат України Святослав Юраш наголосив на важливості консолідації християнської спільноти у владі: "Це чудо,  що сьогодні в нас у Парламенті є об'єднання, в яке входять всі політичні фракції, всі групи, з чітким меседжом – Україна буде рухатися в Європу з честю, гідністю та самоповагою. Ми маємо можливість зараз не бачити в Парламенті Стамбульської конвенції,  не бачити постмодерних ініціатив, які мають на меті одне – зневагу нашого народу і наших цінностей." 

Особливим гостем Форуму став голова оргкомітету Президентського Молитовного Сніданку США Даг Бьорлі.

"Кожного разу я зачитую про Ісуса, і сьогодні знову читаю про Нього, – звернувся до присутніх Даг, – Ісус, який ні з ким не зрівняється. Понад дві тисячі років тому народилася людина на противагу всім законам світу. Цей чоловік народився в дуже бідних умовах. Він не багато подорожував, лише одного разу перетнув кордон своєї країни, але життя цієї особи змінило хід історії людства. Народившись немовлям, Він вже став царем. Він керував природою, ходив по хвилях і втихомирював бурі."

"Я хочу, щоб мій Ісус ставав більшим і більшим, тому що у цьому світі є дуже багато проблем. Проте Ісус може вирішити всі проблеми, особливо якщо Він живе в нас", – підсумував Даг Бьорлі.

Член оргкомітету Національного молитовного сніданку України, народний депутат України VI, VIII скликань Павло Унгурян розповів про демографічну статистику в Україні та закликав захищати інститут сім'ї в Україні. 

Згідно статистики, 11 місяців 2020 року в Україні померло 549,17 тис. людей. Це на 2,9% більше, ніж за аналогічний період 2019 року. А народилося 268,9 тис. людей, що на 6,2% менше аналогічного періоду у 2019 році.

"З такими темпами у нас не буде дітей, не буде для кого будувати країну. Це серйозний виклик для нас", – коментує Павло Унгурян.  

Також на захисті сім’ї та дитинства наголосив Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба: "Статистика невтішна вже декілька років. Крім цього, в нас проблема суїцидів серед дітей і підлітків. Це питання нашого суспільства. Ми повинні піднімати голос за дітей. Ми маємо постійно дбати, щоб Ісус жив в нас. Молитва дуже нас об'єднує, але без дій молитва мертва. Ми можемо багато молитися, але нічого не робити для того, про що молимось, тоді наслідки будуть не дуже приємні".

На завершення заходу до присутніх звернувся голова Духовної ради Всеукраїнського Собору, голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк.

"Є політична відповідальність за країну,  але є більша відповідальність – духовна відповідальність кожного християнина. Самі стратегічні рішення приймаються не в Парламенті, а на небесах у відповідь на наші молитви!" – наголосив Валерій Антонюк. 

Павло Унгурян підсумував захід та закликав усіх присутніх продовжувати і поширювати добру традицію молитовних сніданків у містах України. 

"Ми всі єдині через Ісуса Христа, через нашу віру, не дивлячись хто ми і звідки. Наше завдання будувати Україну на християнських духовних принципах, які відображаються в тому числі і через молитовні сніданки" – наголошує Унгурян. 

Закликаємо всіх активно впроваджувати молитовні сніданки на місцях та залучати до цього руху якнайбільше людей.

Читайте також: У Переяславі відбувся щорічний Молитовний сніданок

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство