У двох областях Західної України викладатимуть християнську етику
05.06.2020
У Львівській та Івано-Франківській областях школярам викладатимуть християнську етику. Школам також дозволили запровадження гуртків духовно-морального спрямування

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У закладах освіти Львівщини викладатимуть новий предмет "Основи християнської етики". Про це повідомляє unian.ua з посиланням на пресслужбу Львівської ОДА.

Відповідне рішення ухвалили у Львові 4 червня згідно із наказом департаменту освіти і науки. Подібний наказ виданий у Івано-Франківській ОДА 28 травня. 

"Відтак, заклади загальної середньої освіти області мають передбачити у планах освітніх програм на 2020-2021 навчальні роки курс "Основи християнської етики", йдеться у повідомленні.

Читайте також: Війни навколо української сім’ї — технології процесу!

Також зазначається, що школи можуть запровадити функціонування гуртків духовно-морального спрямування, а заклади дошкільної освіти парціальні програми з духовно-морального виховання дітей.

«Навчальний заклад має сприяти фаховій підготовці та підвищенню кваліфікації вчителів курсу "Основи християнської етики", вчителів початкових класів, які викладатимуть цей курс, шляхом навчання, що здійснює Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, а батьків та дітей інформуватимуть щодо особливостей його вивчення», додали в ОДА.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: unian.ua

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!