У річку, яка впадає в Дніпро, викинули 3 тисячі каністр з хімікатами
Загрози та виклики
19.04.2021
Поблизу міста Буча невідомі особи викинули близько трьох тисяч каністр з невстановленою хімічною речовиною у річку Кізка.

Про це йдеться в сюжеті місцевого видання "Бучанські новини", передає Лівий берег

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Звалище каністр на межі сіл Блиставиця і Луб'янка знайшли місцеві мешканці у березні цього року.

"Протягом 350-400 метрів русло ріки заповнене майже повністю каністрами з невідомою рідиною. Кожна каністра - 20 літрів. За попередніми підрахунками, там близько 3000 каністр. Більшість каністр, на щастя, герметично закриті, і ця речовина не встигла потрапити у воду. Деякі каністри все ж таки розгерметизовані, і маслянисті плями є у воді", - розказав телеканалу секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський.

За цим фактом відділ поліції Бучі відкрив кримінальну справу за ч.1 ст. 239 Кримінального кодексу України - забруднення довкілля хімічними речовинами.

В суботу, 17 квітня, річище Кізки розчистили зусиллями екоактивістів, рятувальників ДСНС та поліції. Їм довелося працювати в респіраторах та захисних костюмах. Розгерметизовані каністри пакували в мішки. Вивозити каністри допомагала спецтехніка.

Каністри відправлять на зберігання, а після експертизи, яка має встановити, що за речовина знаходилась у них, - на утилізацію.

Віктор Червоний, перший віцепрезидент Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь, в коментарі "Подробицям" сказав, що їдучою речовиною в каністрах міг бути хлордезин.

Кізка впадає в річку Ірпінь, а та - у Дніпро.

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини