У Сумах провели соціальну програму «Країна змін»
Все для сімей
15.09.2021
Соціальний проект «Країна Змін» пройшов 5 вересня

Пізнавально-розважальна гра розкрила тему любові до рідної країни та Бога близько 130 дітям віком до 13 років та їх батькам.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

На Театральній площі в центрі міста у вихідні дні завжди багато відпочиваючих. А в день заходу там було особливо весело, цікаво та корисно під час програми, організованої Адвентистською церквою, пише  adventist.in.ua.

„Змінюй себе – змінюй країну”

Мета заходу – патріотичне та духовне виховання підростаючого покоління, розвиток відповідального ставлення до людського життя та життя нашої країни, збереження сімейних цінностей, проведення якісного та цікавого дозвілля для батьків з дітьми.

«Змінюй себе – змінюй країну» – девіз проекту. Він допомагає донести до дітей важливу тезу: щоб наша країна змінилася на краще, треба почати з себе. Саме тому на кожній тематичній станції християни в ігровій формі розповідали малюкам, що змінитися ми можемо лише за допомогою Бога та Його Слова.

Ведмедик Гошка та його друг Зайчик разом з дітьми мандрували до гарної країни. Для цього дітей ділили за віком по командах та відправляли по станціях. Придумавши назву команди та девіз, діти стартували з мотузкового лабіринту.

На станції «Сила в єдності» вони бачили хімічний опит, шукали скарб з провідником «Книги книг». Узнали про винаходження друкарського станка та склали велике слово «реформація». На «Світлі знань» вчили правила, та бігали по свистку з поліціантом з «Правил для життя».

Малюки робили вправи та вивчили 8 принципів здоров’я на станції «Будь здоровим». Будівельник з «Чесних і працьовитих» пограв з дітьми розрізаними трубками та м’ячиками. Станція «Міцна сім’я – міцна країна» навчила дітей двом сімейним заповідям та довірі, а на «Моїй квітучій Україні» всі разом намалювали плакат команди.

Читайте також: Рада Церков оголосила всеукраїнську молитву на захист сім'ї, аби так протистояти гeй-пapаду в Києві 19 вересня

Окрім цього учасники програми грали в різноманітні спортивні ігри (м’ячем та парашутом, перетягували канат, плели тканеві коси, повзали в хрестовому лабіринті), малювали на асфальті крейдою, пускали великі мильні бульбашки, а найменші – ловили рибку.

Зареєстровані 80 дітлахів та ще близько 50, що лише бавилися на ігровому майданчику,  отримали подарунки. Програму завершив дуже вчасний дощ, що допоміг батькам без зайвих сліз забрати малечу по домівках.

Подяка та можливості

Програма організована регіональним дитячим відділом Київської, Чернігівської та Сумської області адвентистської церкви з її керівником Оксаною Литвиненко та обласним пастором Валерієм Бегасом. Вона гарно пройшла також і завдяки сім’ї пастора Олександра Присакаря, багатьом членам церкви, молоді та дітям.

З 1 вересня цього року в Сумах почав працювати християнський навчальний заклад «Clever School». Святковий захід став гарною нагодою запросити батьків юних сумчан обрати для їх навчання саме цю школу.

Одна з вірян після заходу розповіла, що її сусідка, що приводила на гру своїх діточок, тепер хоче привести їх на дитячу Суботню школу в церкву, щоб там дітей навчили гарним звичкам, любові до батьків, України та Бога.

Віолетта Бершова

Джерело: adventist.in.ua

 

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Все для сімейХристиянський світВсе для церков