У Вашингтоні відбувся 68-й Національний молитовний сніданок США
Національні молитовні сніданки
06.02.2020
6 лютого 2020 року у Вашингтоні відбувся 68-й Національний молитовний сніданок США, який відвідали делегати з 160 країн світу: керівники держав та урядів, парламентарі, бізнесмени, громадські діячі, лідери християнських конфесій та інші відомі особистості. Цьогоріч захід відвідали 3500 делегатів зі всього світу. Українська делегація на молитовному сніданку США була меншою, ніж попередні роки. Особливим гостем з України був координатор Всеукраїнського Собору Олександр Турчинов.

Традиційно, в ньому взяли участь Президент США, Міністри Уряду Сполучених Штатів Америки, керівництво та члени Конгресу й Сенату США.

68-й Молитовний сніданок відбувся під головуванням конгресмена від республіканської партії Джона Муленара та конгресмена від демократичної партії Тома Суоцзі. Цікаво, що Джон Муленар, конгресмен від штату Мічиган, був головним спікером на VI Національному Молитовному Сніданку України.

З промовою до присутніх звернулися: Президент США Дональд Трамп, конгресмени США Девід Кустоф, Торес Смолл, професор Гарвардської школи Артур Ч. Брукс та інші. 

Особливою темою 68-ого Національного Молитовного Сніданку було: «Переслідування Християн у Світі». Конгресмен США Том Суозі привітав на заході релігійних діячів з Індії, Китаю, та інших країн, які відчули на собі тягар переслідувань та не побоялись голосно заявити про це на весь світ. 

У своїй промові Президент США Дональд Трамп зазначив: “Ми будемо боротися за права християн, що піддаються гонінням та переслідуванням і минулого року ми ініціювали перший круглий стіл на найвищому рівні з цього приводу. Ми започаткували Альянс за релігійну свободу до якого приєднались вже 25 країн... Ми будемо захищати релігії, християн, наших пасторів, рабинів і всіх людей, яких ми любимо і цінуємо».

Під час свого виступу Дональд Трамп заявив, що робить безпрецедентні кроки, аби захистити конституційне право американців молитись в школах. Він зазначив, що Америка – це місце де панує свобода віросповідання, цінується святість людського життя, бо кожна дитина це дар від Бога. Після цих слів зал вибухнув бурхливими оваціями. 

«Дякую всій 350-ти мільйонній нації. Я горджусь кожним американцем, я знаю, що всі вони поважають те, що ми робимо. 

Можливо, ми не всім подобаємось, але всі нас поважають через нашу боротьбу. Так, ми боремось і будемо боротись за свободу віросповідання, християнство, всіх пасторів та релігійних лідерів. 

Я  дякую всім присутнім в залі за те, що вони люблять віру в Бога та відстоюють її. Не завжди виходить любити один одного, іноді ми проявляємо ненависть один до одного, але я також ще вчуся, вчуся любити.» - зазначив Дональд Трамп. 

Головним спікером Молитовного Сніданку став Артур Ч. Брукс - професор в Гарвардському університеті, економіст, екс-президент Американського інституту підприємництва.

В своїй промові Брукс сказав: "Ісус сказав: не терпіть своїх ворогів, а любіть їх. В країні, яка так розділена, нам потрібна любов, а не презирство один до одного. І коли ви покинете цей молитовний сніданок, ви вступите на місіонерське поле".

“Цьогорічний молитовний сніданок був присвячений темі переслідування християн у світі. Мене по-особливому вразило відео про численні випадки гоніння на християн по всьому світу. Після перегляду ми всім залом голосно аплодували героям відео-ролику. Ми повинні захищати і боротися за релігійну свободу у нашому світі. 

Молитовні сніданки яскраво демонструють те, що духовні цінності вищі всякої політики і біблійні принципи - це та основа, яка має об'єднувати суспільство та урядовців.” - коментує координатор української делегації на молитовний сніданок США, перший заступник координатора Всеукраїнського Собору Павло Унгурян. 

Національні молитовні сніданки в державних органах влади – традиція багатьох демократичних країн світу. Такі заходи регулярно відбуваються у США, у Європарламенті, парламентах Німеччини, Великобританії та багатьох інших провідних країнах світу.

Десять років поспіль в Україні проходять Національні молитовні сніданки під патронатом Голови Парламенту, за участю керівництва держави, провідних політиків, урядовців, дипломатів, бізнесменів, керівників християнських церков і релігійних організацій України. Цьогоріч ІХ Національний молитовний сніданок України відбудеться в кінці травня. 

____________________

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах, щоб першим дізнаватися актуальні новин:

Telegram-канал — t.me/ukrsobor

Facebook — https://www.facebook.com/ukrsobor/

Instagram — https://instagram.com/sobor_ukr

Національні молитовні сніданкиНовини Всеукраїнського Собору
Останні новини
Останні новини