Приблизно 25% українських учнів нині перебувають за кордоном
Освіта і наука
29.12.2023
Відповідно до аналізу даних, здійснених офісом освітнього омбудсмена України, за кордоном може перебувати понад 1 мільйон українських дітей шкільного віку

За останніми даними Європейської комісії, яка періодично робить звіт про інтеграцію українських учнів до шкільних систем країн ЄС, з 24 лютого 2022 року до 12 грудня 2023 року до шкіл Європейського союзу інтегровано 831431 українського учня.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це освітній омбудсмен Сергій Горбачов написав на своїй сторінці у Facebook, пише nus.org.ua.

Втім, ці дані не остаточні, адже рахують лише тих українських учнів, які відвідують школи Європейського Союзу. Але ж є й ті, які залишаються в українській системі освіти й вчаться лише дистанційно в українській школі. Вони не враховані до цієї статистики.

Також тут немає тих українських учнів, які перебувають поза Європейським Союзом.

А ще є категорія наших дітей, які були депортовані, викрадені росією. За даними сайту “Діти війни” ця кількість складає 19546 осіб.

Зважаючи на усі ці дані, в офісі освітнього омбудсмена зробили висновок, що за кордоном можуть перебувати 1 млн українських дітей.

Середній показник учнів, які навчалися в закладах освіти України за три довоєнні роки (2019-2021) становить 4,17 млн учнів. Виходить, що орієнтовно 25% від загальної кількості українських учнів наразі перебувають за кордоном.

“Державна освітня політика має орієнтуватися на підтримку зв’язку з дітьми та сім’ями, які перебувають за кордоном, щоб у майбутньому вони повернулися до України.

Про проблеми дітей за кордоном ми писали ще у 2022 році, але більшість із них залишаються й зараз. Зокрема, залишаються нерозв’язаними питання визнання результатів навчання, отриманих за кордоном, переведення до наступного класу, сімейне навчання та інші питання”, – пише Сергій Горбачов

Омбудсмен додав, що його команда готує відповідні пропозиції до органів влади для розвʼязання цих питань.

Джерело: nus.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Освіта і наукаМолоде життяЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини