Мати — жінка, батько — чоловік: Угорщина внесла уточнення в Конституцію і заборонила всиновлення одностатевим парам
Все для сімей
15.12.2020
Угорщина 15 грудня внесла поправки у визначення сім'ї в свою Конституцію, щоб унеможливити усиновлення дітей для одностатевих пар

Оновлена Конституція Угорщини визначає сім'ю як "засновану на шлюбі і відносинах між батьками і дітьми. Мати — жінка, батько — чоловік". Вона також вимагає, щоб батьки виховували дітей в консервативному дусі.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє eurointegration.com.ua з посиланням на агентство Reuters.

"Угорщина захищає право дітей на ідентифікацію своєї статі при народженні і забезпечує їх виховання на основі конституційної ідентичності нашої країни і цінностей, заснованих на нашій християнській культурі", — йдеться в Конституції.

Угорщина ніколи не допускала одностатевих шлюбів, але країна визнає цивільні союзи. Усиновлення гомосексуальними і лесбійських парами було можливо до тепер, якщо один партнер подавав заявку як самотня людина.

Читайте також: Зняли з розгляду на цей тиждень небезпечний законопроект №2693-д, що запроваджує драконівські штрафи за критику гей-парадів та ЛГБТ

Згідно з нововведеннями, самотні люди в Угорщині повинні отримати схвалення свого запиту на усиновлення від міністра у справах сім'ї. Цю посаду зараз обіймає ультраконсервативна Каталін Новак, яка пропагує традиційну модель сім'ї.

Правозахисні групи засудили зміни і закликали європейських лідерів розкритикувати їх.

У травні парламент Угорщини заборонив змінювати в документах стать, вказану при народженні.

Вітаємо послідовну політику Угорщини у відстоюванні сімейних цінностей та закликаємо українців так само активно боротися за права сім'ї.

За матеріалами eurointegration.com.ua

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Все для сімейЄвропа та світ