Близько 650 тисяч чоловіків призовного віку виїхали з України з початку повномасштабної війни — Politico
Війна
17.04.2024
Більшість із них втекли незаконно

Від початку повномасштабного вторгнення Росії з України могли виїхати близько 650 тисяч чоловіків призовного віку. Більшість із них втекли незаконно, пише NV з посиланням на Politico.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Видання вказує, що «сплеск патріотизму», який був на початку війни, випарувався. Тепер українці масово ухиляються від призову.

Потяги, які два роки тому вивозили за кордон жінок і дітей, тепер на третину заповнені чоловіками, яким «якимось чином вдалося отримати документи про виїзд», ідеться в матеріалі.

При цьому президент Володимир Зеленський і парламент «не наважуються призначати новий масовий призов». За словами глави ОП Андрія Єрмака, масштабна мобілізація не матиме підтримки серед населення. Politico пов’язує це з відсутністю належної допомоги від Заходу, що «допомагає Путіну вигравати війну».

«Захід не зміг запропонувати те, що необхідно, а це, своєю чергою, підриває бажання України робити те, що необхідно», — йдеться у статті Politico.

1 квітня в Україні оприлюднили результати соцопитування, які свідчать про те, що майже 54% українців вважають, що ухилянтів від мобілізації «можна зрозуміти», оскільки «ніхто не хоче вмирати».

11 квітня в Держприкордонслужбі розповіли, що щодня прикордонники відмовляють у виїзді з України близько 100−150 чоловікам через відсутність необхідних документів. Також щодня фіксують понад 50 спроб виїзду за підробленими документами.

Джерело: NV

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

ВійнаСуспільство
Останні новини
Останні новини