Майже 90% українців уже мають прояви стресу, тривоги, депресії, безсоння
Здоров'я
12.01.2024
Депресивні розлади на 42% збільшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Стрес може спровокувати цукровий діабет 2-го типу. Перша леді Олена Зеленська розповіла, яка ситуація з ментальним здоров'ям українців

За словами Зеленської, кожен другий українець потребуватиме підтримки ментального здоров’я. Майже 90% уже мають прояви стресу, тривоги, депресії, безсоння.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Це підтверджують дослідження незалежних інституцій, пише meta.ua.

Ці проблеми можуть спричинити порушення здоров’я фізичного. Наприклад, депресивні розлади на 42% збільшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Стрес може спровокувати цукровий діабет 2-го типу. Люди, які переживають тривогу й депресію, на 60% частіше мають загострення хвороб шкіри. І це ще не весь перелік. 

Найпростіший вихід, якщо помітили в себе подібні симптоми, – звернутися по допомогу до сімейного лікаря, стверджує Зеленська.

Перша леді пише: "Вже понад 70 тисяч медиків пройшли навчання за програмою mhGAP і можуть допомагати з ментальними розладами. Вони не замінять психолога, психотерапевта або психіатра, але зможуть розпізнати, діагностувати проблему й за потреби направити до фахівця. На сьогодні кожен третій сімейний лікар надає послугу з ментального здоров’я. Це лікарі, яких можна знайти в понад 850 закладах по всій Україні".

Джерело: meta.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Здоров'яЗагрози та викликиСуспільство
Останні новини
Останні новини