Наразі невідома точна кількість вбитих і депортованих російськими загарбниками українських дітей – Зеленський
Загрози та виклики
18.05.2022
Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі невідома точна кількість вбитих і депортованих військами РФ українських дітей. Про це він сказав під час онлайн-зустрічі з університетською спільнотою США.

Про це повідомляє slovoproslovo.info

Президент зазначив, що відомо про загибель майже 300 дітей на раніше окупованих територіях України внаслідок обстрілів, бомбардувань та катувань з боку російських загарбників. Однак тільки після деокупації українських територій, які нині тимчасово захоплені, наша держава зможе зрозуміти, скільки загинуло людей, зокрема дітей.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

До того ж близько 500 тисяч громадян України примусово депортували з окупованих українських територій до Росії.

Дорослих і дітей розділяли, каже Зеленський. Дітей відправляли у різні сім’ї або в дитячі будинки, інтернати. Це трагедія для України. При цьому у депортованих забирали документи. Зокрема вилучали паспорти й міняли їх на російські.

Глава держави зауважив, що українська сторона не знає точну кількість депортованих людей, зокрема дітей, та не має інформації про стан українців.

Також він наголосив на необхідності розслідування кожного випадку насильної депортації українців та подякував усім державам, які забезпечують освіту українським дітям із родин вимушених переселенців.

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини