Україну хочуть приєднати до ліберальної гендерної ініціативи "Партнерство Біарріц"
Новини Всеукраїнського Собору
10.12.2019
Перша леді Олена Зеленська ініціює приєднання України до міжнародного "Партнерства Біарріц", започаткованого країнами G7 для утвердження так званої гендерної рівності. Про це дружина Президента розповіла під час відкриття третього Українського жіночого конгресу, повідомляють ЗМІ.

Український жіночий конгрес є постійнодіючою платформою, яка формує і хоче нав'язати свій порядок денний з гендерної політики для Верховної Ради України, Уряду, місцевих громад, приватного та громадського секторів та медіа-спільноти. Дана платформа, яка ініційована європейськими та українськими грантовими гендерними рухами, що активно просувають гендерну ідеологію,  активно позицінує себе як єдиний рупор жінок України.

В рамках Конгресу Олена Зеленська заявила: "Говорячи про співпрацю на світовому рівні, хочу звернути вашу увагу та акцентувати на "Партнерстві Біарріц", яке було засновано 25 серпня цього року країнами G7. Сьогодні я вважаю, що ідея приєднання України до цієї чудової ініціативи є цілком логічною. І тому хочу поділитися з вами новиною відносно подальших кроків України на шляху до приєднання. По-перше, я ініціюю приєднання України до міжнародного партнерства Біарріц. Звертаюся із закликом до Президента та Кабінету міністрів". 

Вона зауважила, що далі координатор робочої групи підготує листа на ім'я Президента з проханням уповноважити віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулебу здійснити процес приєднання.

"І вже 17 грудня у Парижі в рамках робочого візиту Дмитро Кулеба передасть лист з бажанням України приєднатися особисто міністру з гендерної політики Франції. Після цього вже в Україні відповідні органи розроблять план дій стосовно конкретних обов'язків нашої держави в рамках підтримки приєднання. Я впевнена, що Україна має всі можливості та права бути поруч зі світовими лідерами у боротьбі за гендерну рівність", - підкреслила дружина Президента.

"Партнерство Біарріц" було започатковане 25 серпня 2019 року лідерами групи G7, в яку входять такі країни світу як США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада. 

Наразі у публічному доступі досить мало інформації про ініціативу "Партнерство Біарріц". Враховуючи це, чи можна робити такі серйозні заяви від імені України, коли нам до кінця невідомо, що стоїть за цією ініціативою, наскільки це поєднано з національними інтересами та Конституцією України? Чи не є це ще однією спробою, під благородною ідеєю, насправді нав'язати нашому суспільству одну лише ціль: гендерну ідеологію та закріпити на законодавчому рівні особливі привілеї для ЛГБТ-спільноти? 

Враховуючи викладене, такі кроки України мають пройти публічне обговорення для того, щоб визначити чи дана ініціатива є дійсно пріоритетним питанням для добробуту населення України та покращення життя суспільства. На жаль, складається таке враження, що спічрайтери надали дружині Президента неповну інформацію про зазначену ініціативу та можливо переслідують заангажовані, а не національні інтереси. 

Наразі, з відкритих іноземних джерел вдалося отримати наступну інформацію про "Партнерство Біарріц". 

На саміті G7 у Франції, 25 серпня 2019 року, виконавчий директор у справах жінок ООН, Фумзіле Мламбо-Нгкука, спільно з лауреатами Нобелівської премії Надією Мурадом та Денісом Мюквеге представили доповідь Консультативної ради з питань гендерної рівності лідерам G7 у м. Біарріц.

Спираючись на рекомендації Консультативної ради з питань гендерної рівності, світові лідери започаткували партнерство Біарріц на саміті G7. Воно включає зобов’язання як членів G7, так і запрошених країн, таких як Індія, Сенегал, Чилі та Австралія, прийняти нове законодавство, що сприятиме просуванню гендерної рівності.

Ідеологічним ядром Партнерства Біарріц є консультативна рада з питань гендерної рівності. Рада, в своєму документі, відомому як «Заклик до дій», закликає держави ратифікувати всі відповідні стандарти гендерної рівності, включаючи Конвенцію про ліквідацію всіх форм дискримінації проти жінок (CEDAW), Стамбульську конвенцію, Конвенцію про насильство та домагання (ILO), прийняту в червні 2019 року та зняти всі можливі перепони на шляху до впровадження цих інструментів. 

Рада закликає всі країни, особливо члени G7:

1. Визначити та скасувати дискримінаційні закони та / або внести зміни до положень, які є дискримінаційними, в тому числі в країнах G7, де вони все ще існують.

2. Прийняти і впровадити прогресивні законодавчі рамки, що сприяють гендерній рівності. Рада пропонує лідерам G7 та країнам, що не належать до G7, взяти на себе зобов’язання прийняти та впровадити хоча б один, але бажано декілька законів у своїх країнах, щоб зміцнити діючі закони та розпочати цей законодавчий процес до наступного президентства у G7.

3. Забезпечити необхідне фінансування для реалізації цих законодавчих рамок.

4. Інвестувати у потужні механізми підзвітності та управління, включаючи підтримку громадянського суспільства. Підраховувати та звітувати про прогрес за погодженими часовими показниками.

Не аналізуючі зазначені деталі, лише на на прикладі того, під яким приводом в Україні намагалися ратифікувати Стамбульську конвенцію, ми бачимо приклад маніпуляції ліберальних організацій в інформаційному просторі України. Як говорилося раніше, експерти зазначають, що для захисту від домашнього насильства немає потреби у ратифікації Україною Стамбульської конвенції, оскільки Парламент VIII скликання прийняв законопроекти №4952 та №5294, які набагато краще регулюють питання запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищам, аніж це виписано в Стамбульській Конвенції. 

Окрім цього, згідно міжнародних досліджень в країнах ЄС, зокрема дослідження відомого польського юридичного інституту Ordo Iuris, ми бачимо, що дана конвенція може навіть погіршити ситуацію з домашнім насильством. Можливо саме тому так багато країн її так і не ратифікували. 

Під виглядом боротьби за права жінок і так званої гендерної рівності, опоненти намагаються закріпити інструменти для популяризації нових “гендерних ролей” та одностатевих стосунків, нав’язати гендерну ідеологією та закріпити на законодавчому рівні особливі права для ЛГБТ-спільноти. 

Варто зазначити, що Всеукраїнський Собор підтримує хороші ініціативи, які покращують захист українського народу, захищають від насильства та від булінгу, покращують економічну ситуацію, але не протирічать національним цінностям.

Враховуючи відсутність докладної інформації про "Партнерство Біарріц", вважаємо, що потрібно дослідити чи не буде дана ініціатива порушувати Конституцію України і лише тоді приймати такі рішення. Адже, приєднання до міжнародних ініціатив передбачає, що країни мають змінювати своє законодавство відповідно до міжнародних зобов'язань. Тому, кожен крок державних діячів має бути зважений, щоб прийнятті рішення не зашкодили національним цінностям. 

Враховуючи викладене, просимо активно молитися, щоб Бог давав мудрості державним діячам у прийнятті рішеннях у міжнародних питаннях. 

 ___________________

Докладна інформація про "Партнерство Біарріц" буде підготовлена аналітичним центром Всеукраїнського Собору найближчим часом. 

____________________

Оперативна та докладна інформація на наших акаунтах у соціальних мережах:

Telegram-канал — t.me/ukrsobor

Facebook — https://www.facebook.com/ukrsobor/

Instagram – https://instagram.com/sobor_ukr



Новини Всеукраїнського Собору