Університет виплатить $90 тисяч за неповагу до студентів-християн
Європа та світ
13.12.2022
Університет Айдахо погодився виплатити 90 000 доларів для врегулювання позову, поданого трьома студентами-християнами, яким було надано «накази не контактувати» після того, як вони висловили свої релігійні переконання проти одностатевих шлюбів.

У рамках угоди представники університету скасували накази проти трьох членів відділу Християнського юридичного товариства в університеті — Пітера Перлота, Марка Міллера та Раяна Александра — і радника факультету CLS професора Річарда Сімона.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про мирову угоду оголосила некомерційна юридична група Alliance Defending Freedom, яка представляла інтереси студентів.

Позов було подано наприкінці квітня після того, як студенти отримали «розпорядження про безконтактність» від Управління громадянських прав і розслідувань університету.

Згідно з позовом, студенти відвідали ЛГБТ-захід на кампусі з наміром розповісти що говорить біблія про шлюб і сексуальну етику. Коли студент запитав їх про їхні погляди, вони висловили свою точку зору та дали студенту записку, висловлюючи зацікавленість у продовженні діалогу.

Замість продовження розмови трьом студентам-християнам наказали більше не спілкуватися зі студентом, з яким вони спілкувалися.

«Члени CLS не отримували повідомлення про те, що хтось скаржився на них, і не мали можливості переглянути звинувачення проти них або захистити себе», - йдеться в позові. «Замість того, щоб дозволити студентам цивілізовано та шанобливо висловити суперечки один з одним і обговорити ці важливі питання, Університет вирішив цензурувати позивачів».

Джерело: Сhristianpost

Європа та світ
Останні новини
Останні новини