У Мінсоцполітики підрахували, скільки дітей потребують усиновлення
Все для сімей
28.03.2024
В Україні потребують усиновлення понад 15 тисяч дітей, вони перебувають на відповідному обліку

Частина з цих дітей вже мають прийомні сім'ї або перебувають у родинах опікунів та мають право бути усиновленими.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це розповів заступник міністра соціальної політики України Назар Танасишин, пише ua.news.

У 2022 році показник по усиновленню був дещо нижчим - 752 дитини, а у 2023 році Україна вийшла на показники, які були до повномасштабного вторгнення - усиновили 927 дітей.

22 березня Кабінет міністрів України спростив процедуру усиновлення і влаштування дітей в інші сімейні форми виховання. Зокрема, родина, яка перебуває в процесі усиновлення дитини, зможе забрати дитину до себе раніше, ніж буде винесене рішення суду.

«Судовий процес — це велика тривала ланка строкова, тобто суд може тривати від пів року до року. Тому ми вважаємо. що несправедливо з моменту, коли дитина обрала батьків і батьки обрали дитину, щоб вона перебувала і надалі у закладі, очікуючи лише рішення суду», — розповів Танасишин

Крім того, термін дії довідки про проходження курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, збільшили до 24 місяців, стане простіше оформити опіку або піклування над дитиною, якщо другий з подружжя перебуває на військовій службі.

Раніше ми писали, що Кабінет міністрів України ухвалив зміни до законодавства, які спрощують процес усиновлення та влаштування до нових сімей дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

А за даними ювенальних прокурорів, внаслідок повномасштабної збройної агресії рф в Україні загинули 537 дітей, загальна кількість постраждалих перевищила 1806 дітей.


Джерело: ua.news

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

 

Більше рубрик та новин тут

Все для сімейСуспільство
Останні новини
Останні новини