В Черкасах протестантські церкви пройшли маршем на честь Пасхи
Суспільство
02.05.2021
Сьогодні, 2 травня, в Черкасах протестантські церкви провели Пасхальну ходу. В заході взяли участь парафіяни 14 церков міста Черкас, а також віруючі смілянської церкви «Воскресіння», пастором якої є Володимир Скрипник. Організатор ходи - ГО «Рух Реформації» за підтримки протестантських церков міста.

Частина колони йшла від площі 700-річчя, частина від перехрестя вулиці Степана Бандери та бульвару Тараса Шевченка. Християни зібралися на площі Богдана Хмельницького та разом направилися до Соборної площі. По дорозі вони вітали містян з великим святом воскресіння Христового, проголошуючи «Христос воскрес! – Воістину воскрес!»

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Ми християни – це одна родина,одне ціле, ми віримо в одного Бога, незважаючи на те, що належимо до різних церков. Це той час коли ми повинні об’єднатися і бути прикладом для жителів міста. Ісус прийшов на цю землю і постраждав заради кожного. І це вершина Божої любові», - поділилася учасниця ходи Охріменко Віта.

На Соборній площі священнослужителі молилися за мир в Україні, за благополуччя та розквіт Черкас, за здоров’я жителів нашого міста.

За словами організаторів, учасники ходи мали на меті прославити Ісуса Христа й проголосити, що Він воскрес.

 «Для мене Пасха - це насамперед Ісус Христос. Його воскресіння це реальна подія, котра змінила хід історії. Це - життя людства, яке ділиться на «до» та «після» воскресіння Христового. Це доказ Божої любові до людства звершену у смерті й воскресінні. І я вірю, що наше завдання, як віруючих нагадувати іншим про важливість та суть цієї події», - наголосив представник Черкаської Обласної Ради Християнських Церков, голова ГО «Рух Реформації» Валерій Бєляєв.

Захід відбувається в Черкасах 16 років поспіль. За словами організатора Максима Сагайдака, вперше подібна хода відбулася 2005 року. Тоді це була аматорська ідея в реалізації якої брали участь 7 протестантських церков міста.

«За цей час кількість церков, які беруть участь збільшилася вдвічі. Нас об'єднує одна мета - привітати жителів Черкас зі святом Пасхи. А ще сприяти тому, щоб єдність церков була більш наглядною і християни більш активніше комунікували між собою, щоб прославляти Бога», – зазначає Максим Сагайдак.

У зв’язку із запровадженням загальнодержавного карантину минулого року відбувся Пасхальний автопробіг. Цьогорічна хода відбулася із врахуванням усіх карантинних обмежень, як зазначив голова ГО «Рух Реформації» Валерій Бєляєв. Учасники дотримувалися соціальної дистанції та використовували засоби індивідуального захисту.

Серед найближчих планів ГО «Рух Реформації» роздача кількох сотень продуктових наборів для малозабезпечених черкасців, проведення конференції християн-підприємців, районних та обласних молитовних сніданків та створення міжфракційних депутатських об’єднань християн в декількох районах Черкаської області.

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство Християнський світ
Останні новини
Останні новини