Що робити, коли в дитини нема друзів
Все для сімей
18.03.2023
У ДИТИНИ НЕМАЄ ДРУЗІВ?

Деякі діти - просто генії спілкування, дуже популярні, завжди оточені приятелями. Але є й ті, кому потрібна допомога, щоб із кимось подружитися. Що можна зробити і яких помилок варто уникати? Немає потреби терміново переробляти характер дитини, робити з інтроверта екстраверта, перевиховувати або тим більше соромити за нетовариськість. А ось допомогти їй почуватися більш впевненою у "соціальних" ситуаціях точно можна.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

➡️Ці навички допоможуть йому впевненіше почуватися під час спілкування:

➡️Бути активним слухачем. Це означає дійсно уважно слухати співрозмовника, ставити йому відкриті запитання - такі, на які не потрібно давати відповідь "так" або "ні".

➡️Звертати увагу на настрій іншого - не наполягати на спілкуванні, якщо той явно не хоче.

➡️Тренуватися вдома. По-перше, спонукайте дитину взаємодіяти з родиною: домовлятися, висловлювати свою точку зору, пропонувати ігри.

➡️Вчитися регулювати емоції. У всіх бувають негативні емоції чи егоїстичні пориви, бажання отримати саме цю іграшку чи не поступатися гойдалкою. Але щоб дружити з кимось, важливо вміти контролювати свої емоції, домовлятися, чути іншого. Якщо в сім'ї заведено уважно ставитися до почуттів одне одного, визнавати їх - у дитини буде набагато більше шансів стати тим, з ким хочуть дружити.

Джерело: тг-канал Діти.Виховання

Все для сімейСуспільство