Незважаючи на жорстокі гоніння, в Ірані стрімко росте число християн
22.06.2020
Незважаючи на ісламський уряд, який систематично переслідує та ув’язнює християнин, піддає ідеологічній обробці і навертає молодь у іслам, християнство в Ірані зростає з небаченими темпами

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Радіоведучий “Голосу мучеників” Тод Нетлтон приєднався до розмови з Даном Андросом на Faithwire, щоб обговорити деталі, які стоять за неймовірною тенденцією, пише ІА “Світогляд” з посиланням на CBN News.

Наперекір всьому

Незважаючи ні на що, християнство продовжує бачити масовий успіх в Ісламській Республіці Іран. Ісламські служителі застерігають від поширення християнства, домашні церкви регулярно піддаються переслідуванням з боку влади, а навернення до християнства фактично розглядається як дія проти національної безпеки в деяких частинах країни. Але жодна з цих загроз не зупиняє швидкого зростання числа людей, що перетворюються на послідовників Христа.

Mohabat News повідомляє, що цей високий рівень навернення відбувається, незважаючи на жорстку ісламську ідеологічну обробку молоді в їхніх сім’ях та освіті.

Ісламський уряд Ірану дає великі гроші на підтримку ісламських організацій, які пропагують іслам серед своєї молоді в межах і поза межами країни. Однак іранська молодь все більше віддаляється від ісламу, що викликає велике занепокоєння у іранського уряду.

Читайте також: Україна почала виконувати зобов'язання перед Партнерством Біарріц, що вводить гендерну диктатуру та руйнує сімейні цінності

Лише минулого року після того, як аятола Макарем Ширазі висловив стурбованість з приводу популярності християнства в передмісті Мешхеду, релігійні та політичні діячі міста негайно відправили туди велику кількість ісламських вчителів та проповідників, щоб відвернути молодь від християнства.

Незабаром після цього пішла хвиля арештів і переслідувань новонавернених християн, багатьох було засуджено до тривалих термінів тюремного ув’язнення і великих застав за тимчасове звільнення.

Іранський ісламський уряд також здійснив двосторонній план припинення поширення християнства в країні, і він провалився на обох фронтах.

Перший включав асигнування мільйонів доларів на ісламську пропаганду по всій країні, а другий включав кампанію репресій, яка була зосереджена на новонавернених християнах, щоб нагнати страху на тих, хто цікавиться християнською релігією.

Вони також закрили церкви, включаючи Центральну Асамблею Божу (AOG), церкву Джанат Абад в Тегерані та церкву AOG в Ахвазі.

Новонаверненим в християнство також було заборонено входити до офіційних церков, а церкви по всій країні були змушені повністю скасувати всі служби на мові фарсі. Публікація всього, що зв’язане з християнством, або будь-якого матеріалу, що стосується християнства, також була обмежена, а книги про християнство на ринку були конфісковані.

Тим не менше, за повідомленнями іранського уряду, незважаючи на всі запобіжні заходи, зупинити поширення християнства їм не вдалося.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: svitogliad.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!