Парламент Іспанії продовжує обговорювати проєкт закону про евтаназію
Законодавство
15.09.2020
Парламент Іспанії знову дискутує щодо евтаназії — однієї із законодавчих ініціатив, представлених урядом у лютому

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє slovoproslovo.info.

До законопроєкту в цілому внесені дві поправки, представлені консервативною партією PP та партією Vox. Проте обидві поправки відхилені більшістю депутатів парламенту. Кінцевий термін подання часткових поправок закінчується 16 вересня. Після цього парламент створить робочу групу, відповідальну за формування закону.

Представник Vox Марія Руїс розпочала дискусію, зазначивши, що кожен «гідний, незалежно від якості життя, яку він може мати». Її партія захищає правила паліативної допомоги, щоб «боротися за тих, хто хоче жити до останньої хвилини».

Представник PP, Хосе Ігнасіо Еханіс Сальгадо, виступав за «паліативну допомогу проти евтаназії та сприяння самогубству, оскільки це найкращий варіант для гідної смерті. Рішення, яке гідне людського життя, лікарів, опікунів та всього нашого суспільства».

У відповідь на ці поправки член соціал-демократичної урядової партії PSOE Марія Луїза Карседо заявила, що паліативна допомога «вже гарантована» чинним законом, але проєкт про евтаназію дає «нові права громадянам».

Читайте також: Верховна Рада перенесла на 29-30 вересня голосування законопроекту №2693-д, що встановлює штраф до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів та ЛГБТ

У березні 2020 року Іспанський євангельський союз виступив із заявою щодо законопроєкту про евтаназію, в якій закликав уряд сприяти розвитку паліативної допомоги та «чітко вирішувати, як ми будемо стикатися з безвихіддю та болем». Союз закликав запроваджувати «заходи, що забезпечують допомогу для пацієнта та можливість надати йому духовну підтримку, якщо він цього бажає».

«Деякі з пацієнтів, які беруть до уваги евтаназію, роблять це тому, що не відчувають супроводу або тому, що не хочуть накладати тягар на своїх рідних; Спосіб вирішити цю проблему не евтаназія, а супровід, емоційна підтримка та співчуття», — підкреслює Іспанський євангельський союз.

Іспанський євангельський союз повідомив, що опозиція думає, що «самогубство вводиться в контекст охорони здоров’я, перетворюючи рішення, яке не обов’язково залежить від волі пацієнта…»

А ще Союз підкреслив, що легалізація евтаназії є делікатною проблемою, яка потребує широкого соціального та політичного консенсусу, і що пи цьому завжди необхідно враховувати право медичного персоналу на відмову від участі у здійсненні евтаназії з міркувань совісті.

За матеріалами slovoproslovo.info

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Законодавство
Останні новини
Останні новини