В Україні можуть заборонити проводити богослужіння. МОЗ анонсував заборону масових заходів
05.03.2020
Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко анонсував заборону масових заходів в Україні через коронавірус. Перші обмежувальні заходи збираються оголосити в Чернівецькій області. Повідомляють ЗМІ.

«Найближчим часом, на жаль, ми будемо вимушені запроваджувати обмежувальні протиепідемічні заходи. Ми будемо забороняти проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів, закриватимемо тимчасово школи на обмежувальні протиепідемічні заходи, щоб зменшити масові скупчення людей», – заявив Ляшко під час брифінгу в Нових Санжарах на Полтавщині.

Він додав, що є ще близько 10 підозр на коронавірус в Україні, йдеться на radiosvoboda.org.

«Зараз у лабораторії ще близько 10 зразків, у яких по клінічних симптомах у нас може бути підозра на коронавірусну інфекцію, але ми не будемо говорити про діагноз, поки не буде чіткого підтвердження з лабораторії», – зазначив заступник міністра.

Читайте також: Партнерство Біарріц найближчим часом змусить Парламент проголосувати Стамбульську конвенцію всупереч позиції церков

Перші обмежувальні заходи збираються оголосити в Чернівецькій області, повідомляє lb.ua

На брифінгу глава обласної адміністрації Сергій Осачук заявив, що в регіоні на карантин мають намір закрити всі дошкільні заклади, школи і вузи, який повинні ввести дистанційні моделі навчання.

В інших європейських країнах також зростає число випадків зараження новим типом коронавіруса. Влада активізує заходи по боротьбі з поширенням захворювання - закривають або переносять масові заходи, школи йдуть на карантин та інше.

Слід зауважити, що у Південній Кореї церкви масово закривають через поширення вірусу. Богослужіння в 1734 католицьких церквах скасовані до 7 березня. Багато інших конфесій також скасували свої недільні служби, зокрема, протестантські церкви та буддійські храми. Скасували багато інших громадських заходів, концертів і т.д.

Враховуючи зазначене, в Україні також можуть відмінити богослужіння. Тому пасторам, церквам варто бути готовими до проведення онлайн-служінь. 

Детальніше про Коронавірус тут - covid19.com.ua.

Пам’ятка для церков щодо коронавірусу COVID-19 для завантаження тут.

Всеукраїнський Собор закликає молитися за людей, які захворіли на коронавірус та інші хвороби, аби Господь зцілив та підтримав їх. Молимось про Божу охорону та захист. 

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

За матеріалами: radiosvoboda.orglb.ua, zik.ua 

Останні новини
Останні новини