Як дівчині-християнці вберегтися від насильства у шлюбі: поради пастора
Молоде життя
26.11.2021
Щорічно 25 листопада відзначають Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок та старт Міжнародної кампанії «16 днів проти насильства»

Молодіжний пастор «Церкви XXI століття» і християнський виконавець Віктор Лавриненко поділився кількома важливими думками стосовно домашнього насилля щодо жінок.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише svitogliad.com.

«Нещодавно ми познайомилися з керівником будинку-притулку, де можуть сховатися жінки від чоловіків-деспотів. Деякі з них приходять туди із побоями, синцями, травмами, рятуючи себе та своїх дітей.

Мене вразив один факт: виявляється, 70% тих, хто втік – це дружини, які в молодості ходили до церкви, були християнками, але закохалися в невіруючого чоловіка і вийшли за нього заміж. А той, у свою чергу, після того, як закінчився цукерково-букетний період і його красива «рекламна компанія», почав принижувати і знущатися з них.

На жаль, іноді рожеві окуляри закоханості не дають дівчині розглянути в чоловікові людину без Бога в серці і Царя в голові, тобто без принципів, заснованих на любові, вірності, милості, співчутті та вірі. Це дуже небезпечно! За гарними залицяннями може ховатися хам, деспот та аб’юзер», – зазначив Віктор Лавриненко.

Служитель закликав жінок не плекати марних надій стосовно невіруючих чоловіків і, таким чином, вберегти себе від насилля і горя в сімейному житті.

«Хочу ще раз нагадати всім сентиментальним і закоханим сестричкам Слово Боже, а воно прямо говорить нам: “Не впрягайтесь під одне ярмо з невіруючими. Що спільного у праведності з гріхом? Що спільного у світла з пітьмою або у Христа з Веліаром (дияволом)?” Що спільного у віруючого з невіруючими” (2 Кор. 6:15).

Саме тому якщо ти віруюча дівчина, прошу, не виходь заміж за невіруючого. Не спокушуйся, ти не зміниш його. Те, що є поганим до весілля, як правило, після весілля може ще більше посилитися. Невіруючий чоловік, як правило, продовжуватиме пити, скупитися, матюкатися, бити, принижувати, таємно зраджувати і ревнувати тебе до Церкви. На жаль, досвід показує саме такий результат, тому не зваблюйтеся. Вам же не хочеться якось опинитися в будинку-притулку з синцем під оком?

Читайте також: 5 постулатів виховання. Пам’ятка для батьків

Тому, якщо хочете позбавити себе багатьох бід, виходьте за віруючого, доброго, милостивого, щедрого хлопця, який дуже любить Христа, Біблію і благодать Святого Духа. Повірте, таких хлопців є, їх багато. Так, можливо, часом вони виглядають не так стильно і брутально, як деякі невіруючі, але якщо у них правильні цінності і вони гідно ставляться до вас, їм можна довіряти! Повірте, вони розкриються у шлюбі, а ви у свою чергу розквітнете поряд з ними», – написав пастор.

Довідка

17 грудня 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Жінки в усьому світі стають жертвами згвалтувань та зазнають побутового насилля, до того ж масштаби та справжня природа такого насильства нерідко приховані.

У цей же день розпочинається Міжнародна акція «16 днів проти насильства», яка була ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році.

Метою проведення акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. А також активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок.

Із 1991 року акцію «16 днів проти насильства» підтримують у 100 країнах світу, щоб збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства і створити соціальний простір, вільний від насильства.

Україна приєдналася до акції «16 днів проти насильства» у 2001 році.

Джерело: svitogliad.com

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Молоде життяЗагрози та викликиВсе для церков