Вчені виявили ознаки життя на Венері
Суспільство
15.09.2020
Висока концентрація фосфіну може свідчити про його біологічне походження

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Дослідники з США та Великобританії знайшли в атмосфері Венери речовину фосфін, яка може мати біологічне походження.

Про це повідомляє lb.ua з посиланням на The New York Times.

Фосфін це дуже ядовитий газ. У минулому році пошук фосфіну був запропонований для оцінки ймовірності існування життя на атмосферних екзопланетах. Зазначається, що на Землі фосфін виробляють анаеробні бактерії, здатні розвиватися в залежності від присутності в їх харчовому середовищі кисню.

Читайте також: Світовий індекс миру 2020 шокує - війни та революції охоплюють все більше країн світу. Україна в червоній зоні

Як пояснили спеціалісти, фосфін на Венері може мати біологічне походження, однак не виключена його поява "в результаті невідомих природних процесів".

Нагадаємо, раніше астрономи виявили незвичайну планету-гіганта, яка, якщо вірити сучасним теоріям формування планет, не має існувати. У 2017 році знайшли сім планет, схожих на Землю, в одній системі. Три з них є в потенційно населеній зоні.  

Джерело: lb.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство