Світовий індекс миру 2020 шокує - війни та революції охоплюють все більше країн світу. Україна в червоній зоні
Аналітика
14.09.2020
Звіт експертів за 2020 рік шокує – показник миру в світі погіршується вже п’ятий рік поспіль. Світ зараз набагато ворожіший, ніж був на початку створення індексу (в 2007 році).

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише visionofhumanity.org

Світовий індекс миру (Global Peace Index) — спроба виміряти спокій у країнах і регіонах світу. Є продуктом Інституту економіки і миру, розробленим в консультації з міжнародною групою експертів з питань миру інститутів миру і дослідницьких установ.

Середній рівень глобального миру в світі погіршився на 0,34 відсотка в порівнянні з минулим звітом. Вже дев'ятий раз за останні 12 років, індекс миру у світі падає. За минулий рік у 80 країнах зафіксували погіршення мирного режиму. Розрив між найменш спокійними та мирними країнами продовжує зростати.

За останнє десятиліття відбулося різке зростання рівня громадянських заворушень, понад 96 країн пережили щонайменше одну жорстоку демонстрацію у 2019 році. З 2011 по 2019 рік кількість заворушень, загальних страйків та антиурядових демонстрацій у всьому світі зросла на 244 відсотки. З 2011 по 2018 рік, найбільше протестів, заворушень та страйків відбулось в Європі, майже 1600. Громадянські заворушення в Африці на південь від Сахари за цей період зросли більш ніж на 800 відсотків - з 32 заворушень та протестів у 2011 році до 292 у 2018 році.

Економічні збитки від війн та заворушень склали 14,5 трильйонів доларів у 2019 році, що еквівалентно 10,6 відсоткам світового ВВП або 1 909 доларів США на кожну людину.

Читайте також: Президент Бразилії закликає країну жити в страху Божому та захищати сімейні цінності

За останні чотири десятиліття кількість стихійних лих зросла втричі. За оцінками, до 2050 року, через  зміни клімату, кількість мігрантів в Африці на південь від Сахари зросте на 86 мільйонів,  на 40 мільйонів у Південній Азії та 17 мільйонів у Латинській Америці.

Ризик продовольчої незахищеності та голоду може зрости в чотири рази в країнах, що не мають продовольчих програм через пандемію COVID-19.

Понад два мільярди людей живуть у країнах, що дуже залежать від води, і близько чотирьох мільярдів людей відчувають сильний дефіцит води, щонайменше один місяць у році. За останні чотири десятиліття споживання води зростає на один відсоток на рік.

Ісландія залишається наймирнішою країною у світі, і цю позицію вона займає з 2008 року. До неї приєдналися Нова Зеландія, Австрія, Португалія та Данія. Афганістан - найменш мирна країна в світі. За ним слідують Сирія, Ірак, Південний Судан та Ємен. Усі, за винятком Ємену, входять до п’ятірки найменш мирних країн як мінімум з 2015 року.

Джерело: visionofhumanity.org

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Аналітика