У США вчитель-християнин отримає компенсацію $575000 за неправомірне звільнення через неприйняття трансгендерних знаменників
Європа та світ
04.10.2024
Шкільний округ Вірджинії має виплати чималу компенсацію в розмірі $575000 за неправомірне рішення про звільнення вчителя у 2018 році

Пітер Вламінг — колишній учитель французької мови у середній школі Вест-Пойнт, якого звільнили за відмову використовувати чоловічі займенники щодо учениці. У позові вчитель стверджував, що його конституційні права були порушені.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Звільнення сталося ще у 2018 році. Шкільний округ звинуватив Вламінга в дискримінації за ознакою гендерної ідентичності. При цьому вчитель заявив, що готовий називати ученицю обраним іменем, але не використовуватиме чоловічий займенник. Це суперечило б його релігійним переконанням.  Вламінг стверджував, що школа порушила його конституційне право вільно говорити та сповідувати свою релігію. Позиція шкільної ради полягала в тому, що вчитель порушив антидискримінаційну політику школи, пише c4u.org.ua.

Інтереси Вламінга в суді представляє юридична фірма Alliance Defending Freedom (ADF), яка спеціалізується на питаннях релігійної свободи. Старший радник ADF Тайсон Лангхофер так прокоментував ситуацію: «Пітера звільнили не за те, що він сказав; його звільнили за те, чого він не міг говорити. Шкільна рада порушила його права згідно з Першою поправкою».

Протягом кількох років юристи боролися за сам розгляд справи, і після відновлення позову у грудні сторони наблизилися до остаточного рішення. Ним стала мирова угода, в якій шкільний округ визнає провину та готовий виплатити компенсацію в розмірі $575000. 

Фактична перемога Пітера Вламінга є чудовим прецедентом і прикладом для роботи керівництва шкіл, адже демонструє силу закону і права перед тимчасовими гендерними ідеологічними трендами. Також шкільний округ Вест-Пойнт оголосив про перегляд своїх інструкцій і принципів роботи, що пов’язано із нещодавніми законами про освіту штату, які підписав новий республіканський губернатор Гленн Янгкін. Тепер вчителі можуть вільно використовувати справжні займенники щодо учнів, спираючись на стать при народженні, а не вигадану самоідентифікацію.

У низці американських штатів протягом кількох минулих років були ухвалені закони, направлені на захист релігійної свободи і свободи совісті для обмеження свавілля гендерної ідеології. Також чимало штатів (з республіканською більшістю) прийняли закони про заборону гормональної терапії для неповнолітніх трансгендерів, а в таких штатах як Флорида взагалі заборонено викладання гендерної ідеології в школах. Всі ці дії є реакцією на лівий мейнстрим 2010-х, і нині спостерігаємо розширення цього опору.

Джерело: c4u.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світОсвіта і наукаЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини