Верховний Суд Франції визнав карантинні обмеження для церков – порушенням свободи віросповідання та зобов’язав Уряд їх скасувати
Європа та світ
05.12.2020
Минулого місяця французький Уряд оголосив, що почне поетапно лібералізувати карантинні обмеження. Почалися послаблення для сфери торгівлі та розваг. Але обмеження для церков, в дозволеній кількості не більше 30 віруючих в будівлі, залишили незмінними.

Римо-католицькі організації оскаржили в суді дане обмеження, зазначивши, що великі церкви та собори є просторішими, ніж торгові площадки, з яких вже зняли обмеження. Суд погодився зі скаргою, заявивши, що це правило не є пропорційним і що воно являє собою «серйозне і явно незаконне порушення свободи віросповідання», повідомляє christian.org.uk

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Виносячи вирок, суддя Аладжіді заявив: "Свобода богослужіння є основоположною свободою людини. Ця свобода криється в праві кожної людини висловлювати свої релігійні переконання за своїм вибором при дотриманні громадського порядку."

Він додав, що Уряд Франції не довів в суді, що правило 30 осіб є виправданим.

Суд посилався на статтю 9 Європейської конвенції з прав людини, в якій йдеться, що кожен має право "на свободу думки, совісті та релігії", включаючи свободу виявляти цю віру "або окремо, або спільно з іншими, як публічно, так і приватно".

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світХристиянський світ
Останні новини
Останні новини