В Україні понад 142 тисячі км² залишаються забрудненими вибухівкою
Війна
06.10.2024
Ці ризики негативно впливають на життя понад 6 млн українців

В Україні внаслідок широкомасштабного вторгнення Росії 128 тисяч км² суходолу та 14 тисяч км² акваторії України забруднені вибухонебезпечними предметами. Про це повідомляє Міністерство оборони України, передає Укрінформ.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Агресія РФ має суттєвий вплив на безпеку цивільного населення, сільського господарства, промисловості та соціально-економічне зростання в постраждалих регіонах.

За словами начальника Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки, керівника секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності полковника Руслана Берегулі, ці ризики негативно впливають на життя понад 6 млн українців.

На форумі "Фінансові засади в гуманітарному розмінуванні та принципи компенсацій в аграрному секторі" у Києві під час виставки Security 2.0 він розповів про поточну ситуацію в Україні.

Також Берегуля окреслив найближчі кроки для покращення ефективності заходів у сфері гуманітарного розмінування в Україні.

"Завдяки спільним зусиллям ми метр за метром звільнимо нашу землю від вибухонебезпечних предметів, створимо потужні інструменти для реалізації гуманітарних цілей протимінної діяльності", - подякував спікер міжнародним партнерам України за підтримку і допомогу.

Така співпраця у регіонах, що постраждали від дій агресора, дозволить створити безпечне середовище, повернути тимчасово переміщених осіб, відновити економічний розвиток.

Джерело: Укрінформ

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

ВійнаЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини